Klussen-Algemeen

Nieuwe raamdecoratie? Ontdek onze mooiste interieurtips!

raamdecoratie

Raamdecoratie vormt een belangrijk onderdeel van je hele interieur. De uitstraling van de raambekleding moet matchen met de algehele interieurstijl, op deze wijze benadrukt de raamdecoratie je interieur. Voordat je nieuwe raamdecoratie uitzoekt, zet je natuurlijk even op een rij van voor jou echt belangrijk is.

Waaraan moet jouw raamdecoratie voldoen? En wat zijn de nieuwste, mooie trends op gebied van raamdecoratie? Ontdek het in dit artikel.

Nieuwe raamdecoratie kopen? Hier let je op

Het is handig om vooraf al op een rijtje te hebben waaraan raamdecoratie moet voldoen volgens jou, zo kun je een doelgericht keuze maken.

Belangrijke punten om mee te nemen in je keuze zijn:

  • Kies ik voor jaloezieën of shutters, dan kan ik het zonlicht volledig zelf reguleren, de lichtinval bepalen en eventuele inkijk buiten de deur houden zonder de raamdecoratie volledig dicht te doen.
  • Wil ik gordijnen, zoals de populaire inbetween gordijnen, of ga ik dan voor paneelgordijnen? Het grote verschil tussen beiden is dat paneelgordijnen brede, strakke stroken vormen, waar inbetween gordijnen juist echt geplooide gordijnen zijn.
  • Vind ik het fijn om een gedeelte van het raam, zowel aan de onder- als bovenzijde, geheel vrij te houden van raamdecoratie? Dit effect kun je gemakkelijk bewerkstelligen met plisségordijnen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen het middengedeelte van het raam te ‘blinderen’, of welk gedeelte je maar wilt; van boven tot aan het midden, of juist vanaf de onderzijde tot het midden: alles is mogelijk.
  • Wil ik zon en inkijk weren, maar toch zelf nog naar buiten kunnen kijken? In dat geval kun je kiezen voor inbetween gordijnen, of duo rolgordijnen. Beide type gordijnen maken het praktisch onmogelijk om naar binnen te kijken en zorgen voor een zachte lichtinval.

Raamdecoratie trends 2022

Er zijn diverse trends gaande op het gebied van raamdecoratie, iets wat terug te zien is in de collectie raamdecoratie van Topjaloezieën. Het duo rolgordijn is nog steeds erg populair, evenals inbetween gordijnen en paneelgordijnen, maar de allergrootste trend van 2022 vormen jaloezieën. Ze zijn strak, ze zijn modern en in vele materialen verkrijgbaar, zodat je echt je eigen sfeer kunt creëren.

Kies jij ook voor jaloezieën?

Jaloezieën zijn in 4 populaire materiaalsoorten verkrijgbaar:

  • Bamboe, een echt lichtgewicht en in diverse kleuren verkrijgbaar
  • Hout, iets zwaarder dan bamboe en prachtig naturel
  • Aluminium, voor de uiterst moderne look, ook geschikt voor vochtige ruimtes
  • PVC, kunststof met houtlook, ook geschikt voor vochtige ruimtes

Elk kent zijn eigen specifieke eigenschappen en iedere afwerking geeft een geheel eigen look en feel aan je interieur. Zo is rustiek hout prachtig in een aardse, naturelle inrichting. Kies dan voor een matte afwerking, hoogglans misstaat hier.

Ga jij juist voor het glam interieur met mocca bruine kleuren en gouden details? In dat geval zijn donkere hoogglans jaloezieën van aluminium een super mooie aanvulling op je interieur.

Jaloezieën vormen niet alleen een trend, ze zijn ook bijzonder praktisch in de praktijk. Reguleer zelf het zonlicht of sluit je ramen geheel af ‘s avonds, zodat echt niemand meer naar binnen kan kijken. Alles is mogelijk met jaloezieën!

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.