Klussen-Algemeen

Meest voorkomende schades aan je telefoon

schades aan je telefoon

Tijdens het klussen gebeuren er ieder jaar veel verschillende ongelukken. Dit varieert van heel heftig tot kleinere ongelukjes. Onder de noemer kleine ongelukjes vallen ook de schades aan je telefoon. Het is gelukkig maar een apparaat, toch is het erg vervelend als je niet meer bij je foto’s en berichten kunt komen. Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder. Hieronder vind je de meest voorkomende schades aan je telefoon:

Water in je telefoon

Een veel voorkomend probleem bij klussers die buitenshuis aan het werk zijn is waterschade. Sommige telefoons zijn erg gevoelig voor water, waardoor een kleine regenbui al tot vervelende schade aan je geliefde telefoon kan leiden. Let dus goed op dat je je telefoon veilig opbergt.

Maar ook ongelukken, met betrekking tot water, zitten in een klein hoekje. Even je mobiel neerleggen op een bankje buiten en voor je het weet is je mobiel in een plas water gevallen. Als je dan je telefoon wel netjes opbrengt, let dan op als je naar de wc gaat, dat je telefoon niet achter in je broekzak zit.

Schade aan je scherm

Maar niet alleen regenbuien leiden tot schade. Het is je vast al eens gebeurt, je laat je telefoon vallen, pakt hem op en ziet dat je scherm in duizend stukjes is. Wanneer je ergens voor bukt of op je hurken gaat zitten, bijvoorbeeld om iets op te meten kan je telefoon uit je zak vallen.

Ook wanneer dat van relatief kleine hoogte is kan dat tot een gebarsten scherm leidden. Je telefoon hoeft maar net op de verkeerde manier de grond te raken waardoor hij barst. Bescherm je telefoon dus goed en schaf een beschermhoesje aan.

Kleine beschadigingen

Schermschade ontstaat ook op andere manieren. Je herkent het wel, je loopt met je telefoon in je hand, raakt een paal langs de weg, je kijkt en je ziet een deuk in je nieuwe telefoon. Of wanneer je even snel wat items samen met je smartphone in je zak doet, hem eruit haalt en allemaal krassen ziet.

Wanneer de druk te groot wordt, bijvoorbeeld wanneer je bukt, kan je telefoon zelfs buigen. Als je dan voor een hoesje kiest om je telefoon te beschermen, kies dan wel voor een kwalitatief goed hoesje en let op dat je hoesje niet juist krassen en beschadigingen veroorzaken.

Ook een deuk in je telefoon kan snel ontstaat, doordat je tijdens het klussen ergens tegenaan stoot. Dit kan de buitenkant van je telefoon beschadigen.

Deze ongelukken zitten dus in een klein hoekje en kunnen jou dus ook vrij makkelijk overkomen. Wanneer dit gebeurt is het aan te raden om jouw  iphone 8 te laten repareren.  Hopelijk kun je jouw mobiel dan weer snel als vanouds gebruiken!

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.