Klussen-Algemeen

Kamersteiger bestellen? Hier moet je rekening mee houden!

Man op kamersteiger

Ben je op zoek naar een kamersteiger? Dan zijn er een aantal dingen om op te letten. In dit artikel delen we de belangrijkste kenmerken en onderscheidende eigenschappen die belangrijk zijn om te weten.

De meest ideale kamersteiger bestellen

Als je een kamersteiger wil bestellen, dan is stap één goed onderzoek doen! Er zijn veel verschillende soorten kamersteigers op de markt, maar welke passen bij jou, je klus en project? Is er hiernaast ook een kamersteiger die goed en duurzaam binnen én buiten te gebruiken is, en zo ja, waar moet ik dan op letten?

Voor welke ondergrond(en) is de kamersteiger?

Een kamersteiger is specifiek ontworpen voor gebruik op egale gronden in je huis of pand, maar dit wil niet zeggen dat je deze niet buiten op vlakke en gelijkmatige grond kunt gebruiken.

Wil je een multifunctionele steiger voor binnen en buiten, let er dan goed op of de wielen van de kamersteiger verwisseld kunnen worden en bestel ook direct de wielen die je nodig hebt voor gebruik van de kamersteiger buiten op minder vlakke ondergronden, zoals zand, gras, grind of een aflopend gebied.

Welke hoogte heeft de kamersteiger nodig?

Bij het bepalen van de hoogte van de kamersteiger staat het type klus centraal. Het gaat namelijk om de werkhoogte die je nodig hebt als je op het platform van de kamersteiger staat. De platformhoogte, vermeerderd met twee meter, is de totale werkhoogte. Bij een partij als Steigercentrum heb je keuze uit kamersteigers met een maximale werkhoogte van 8 meter.

Een kamersteiger met of zonder luik?

Belangrijk bij een kamersteiger bestellen is de optie voor een luik. Er wordt sterk geadviseerd voor een werkhoogte van vier meter of hoger een steiger met luik te kiezen. Zo klim je via de binnenkant van de steiger omhoog. Bij een goed steigerbedrijf worden standaard kamersteigers met luik aangeboden voor werkhoogtes vanaf vier meter. Dit is niet alleen handig maar ook een stuk veiliger!

De keuze in aanbieder

Bij de keuze voor een geschikte aanbieder is het advies om te kiezen voor een bedrijf  dat je niet alleen een kamersteiger biedt, passend bij je behoeften, maar ook een aanbieder die alle (losse) onderdelen op voorraad heeft.

Hoewel kamersteigers duurzaam en sterk zijn, wil je bij een defect geen vertraging tijdens je klus of project oplopen. Snelle bezorging, garantie en directe levertijden zijn hiernaast goede referentiekaders om op te letten bij het maken van een keuze.

Losse onderdelen voor een kamersteiger

Sommige onderdelen voor een kamersteiger ben je verplicht om aan te schaffen, dit voor je eigen veiligheid. Denk hierbij aan kamersteigerstabilisatoren. Je hebt deze nodig als de werkhoogte vijf meter of meer bedraagt. De stabilisatoren zijn echter voor iedere hoogte aan te raden. Lees daarom goed bij het bestellen wat de specificaties zijn van het door jou geselecteerde type kamersteiger en of extra verplichtingen gelden voor dit type en de werkhoogte.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.