Hout

Geïmpregneerde schuttingen: wat is het?

geïmpregneerde-schuttingen

Meer weten over geïmpregneerde schuttingen? Houten schuttingen zijn een geweldige en klassieke manier om dat rustige gevoel aan uw eigendom toe te voegen, maar er is meer dan één type houten schutting. 

Geïmpregneerde houten schuttingen bieden veel voordelen ten opzichte van standaard houten schuttingen. Het impregnatie proces helpt rot en insectenplagen te voorkomen, terwijl het ook sterkte en duurzaamheid toevoegt.

Hierdoor is het hek minder gevoelig voor weersinvloeden, zoals blootstelling aan de zon of regenschade. Over het algemeen kunnen deze omheiningen helpen om hun natuurlijke uitstraling jarenlang langer te behouden dan onbehandelde houtproducten, omdat ze niet hoeven te worden geverfd of gebeitst! 

Wat zijn de nadelen van het impregneren van hout?

Een schutting laten plaatsen van geïmpregneerd hout? Het impregneren van hout is misschien niet voor elke situatie het beste. Als je snel een verfbeurt wilt, moet je iets anders kiezen. Toch zijn deze hekken duurzaam en gaan ze lang mee. Het proces duurt even, maar het is het wachten waard. Het is in het begin ook kostbaar, maar je verdient je investering terug in jarenlange besparingen op onderhoudskosten. 

Wat zijn de voordelen van het impregneren van hout?

Voordelen van geïmpregneerde omheiningen zijn onder meer: 

Beschermt tegen rot en insectenplagen

Omdat de omheining is afgedicht met een beschermende laag die helpt om vocht en ongedierte buiten te houden.

Het gaat lang mee, zonder verf of vlekken

Het impregnatie proces helpt het hout te beschermen tegen rot en insectenplagen, terwijl het ook sterkte en duurzaamheid toevoegt. Hierdoor is het hek minder gevoelig voor weersinvloeden, zoals blootstelling aan de zon of regenschade. TIP: wil je een schutting dat lang meegaat? Kijk dan eens naar een hout-beton schutting!

Geïmpregneerde schuttingen zijn sterk en duurzaam

Waardoor ze hun natuurlijke uitstraling jarenlang langer behouden dan onbehandelde houtproducten. Documentatie bewijst dat dit type omheining een uitstekende manier is om de nodige privacy te bieden, terwijl het ook de waarde ervan in de loop van de tijd verhoogt. 

Overweeg je een geïmpregneerde schutting?

Geïmpregneerde hekken zijn een geweldige manier om het te beschermen tegen weersinvloeden en ongedierte. Het impregneren van hout is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het is een uitstekende optie als je iets wilt dat zijn natuurlijke uiterlijk behoudt zonder dat verf of vlekken nodig zijn. We hopen dat dit artikel nuttig is geweest bij het beantwoorden van enkele vragen over geïmpregneerde houten hekken!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Hout