Klussen-Algemeen

Hoe zorg je voor voldoende trapveiligheid?

trapveiligheid

De trapveiligheid in jouw woning verbeteren? In dit artikel vind je verschillende tips voor het veiliger maken van jouw trap(pen).

Veiligheid en uitstraling 

Bijna elk huis in Nederland heeft meerdere verdiepingen en is daarom voorzien van een trap en regelmatig zelfs van twee trappen. De trap is een behoorlijk prominent onderdeel van het huis en er zijn twee zaken die vooral belangrijk worden geacht bij een trap en dat is de veiligheid en hoe de trap er uitziet.

Er zijn nogal wat verschillende overwegingen te maken wanneer je een trap gaat renoveren of een huis hebt in aanbouw met een trap. Om er zowel voor te zorgen dat de trap veilig is, maar tegelijkertijd geen afbreuk te doen aan de uitstraling van het interieur dan is een antislip rubber tape een aanrader, waarmee je zonder dat je er diep voor in de buidel hoeft te tasten zorgt voor een zo veilig mogelijke situatie die er ook nog eens mooi uitziet.

Bevestigen antislip strip 

Je wilt natuurlijk dat jouw trap van de beste kwaliteit is. Daarom laten de meeste mensen een trap renovatie of het installeren van een trap door professionals doen. Wanneer je een trap bekleed met vloerbedekking, is de trap wel zacht en biedt deze ook een degelijke grip. Maar het is vaak niet heel duurzaam.

Vooral op de hoeken kan de trap erg snel gaan slijten, wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties en ziet de trap er binnen de kortste keren een stuk minder mooi uit. Een strak geverfde trap is dan ook vaak voor het oog een van de beste oplossingen, maar helaas ook glad. Met antislip rubber tape kun je zeer eenvoudig een antislipstrip op de trap bevestigen voor extra grip, zonder de tussenkomst van een professional.

Leestip: Trapmaantjes vervangen wat zijn de voor en nadelen

Strips op maat

De antislip trap tape is voorzien van zeer sterke zelfklevende lijm die jarenlang muurvast blijft zitten op de trap. Het is belangrijk om de ondergrond goed vetvrij te maken voor het beste effect. De meeste antislip tape voor op de trap wordt in enkele meters geleverd en is gemaakt van kunststof.

Met het juiste gereedschap is het relatief eenvoudig om de strips op maat te knippen en de trapveiligheid daarmee te vergroten. De zijkanten van de trap worden vaak weinig gebruikt. Daardoor is het meestal niet nodig om de strips over de volledige breedte van de trap te plaatsen.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.