Klussen-Algemeen

Hoe werkt zand zuigen?

zand zuigen

In verschillende situaties kan zand zuigen met behulp van een zuigwagen wenselijk zijn. Zand zuigen is een techniek die onder meer wordt toegepast bij het uitdiepen van een kruipruimte. Een kruipruimte is een lastig te bereiken locatie, waardoor het gebruik van een kleine kraan geen optie is.

Zand met de hand uit de kruipruimte scheppen behoort tot de mogelijkheden, maar is vaak niet efficiënt en daarbij arbeidsintensief. Een zuigwagen haalt de kruipruimte relatief snel leeg en biedt daarnaast nog enkele andere voordelen. Op deze pagina lees je er meer over. 

Werking van een zuigwagen voor zand zuigen

Een zuigwagen beschikt over een lange, brede slang. Deze slang wordt met de zuigmond in de leeg te zuigen ruimte gelegd. Het kan hierbij om een kruipruimte gaan, maar ook om andere plekken die lastig te bereiken zijn. Op het moment dat de slang op de juiste plek ligt, zorgt de zuigwagen voor het legen van de ruimte.

Het zand wat door de zuigwagen wordt opgezogen, wordt in het reservoir van de zuigwagen zelf bewaard. Op het moment dat de wagen vol zit, zal deze geleegd worden. Een zuigwagen heeft de fijne eigenschap dat deze niet alleen in staat is om zand op te zuigen. Ook het spuiten van zand is een optie. Zand spuiten komt van pas in tuinen die moeten worden opgehoogd. 

Voordelen

Het grootste voordeel van zand zuigen is het feit, dat het zand snel weg is. Het kost veel minder tijd dan het leegscheppen van een lastig te bereiken ruimte. Een ander belangrijk voordeel zit in het feit, dat zand zuigen schade aan bijvoorbeeld kabels en leidingen in de kruipruimte kan voorkomen.

Het is om deze reden dat zand zuigen soms ook als beste optie wordt beschouwd voor het verlagen van een tuin. Een kleine kraan werkt net zo snel, maar richt mogelijk schade aan. Schade aan leidingen en kabels is niet altijd even gemakkelijk te herstellen. Reden genoeg om de kans op deze schade tot een minimum te beperken. 

Toepassingen van een zuigwagen

Zand zuigen met een zuigwagen kent verschillende toepassingen. De zuigwagen wordt voornamelijk gebruikt bij het legen van een kruipruimte. Door de kruipruimte leeg te zuigen heb je hier meer ruimte voor bijvoorbeeld dakpannen of overgebleven tegels. Ook handig is het legen van de kruipruimte met een zuigwagen, wanneer je hier leidingen moet herstellen of vernieuwen.

In de tuin wordt zand zuigen toegepast voor bijvoorbeeld het plaatsen van een zwembad of het maken van een zitkuil. Meer weten over het mogelijk toepassen van een zuigwagen? Informeer eens bij Kooiker Zuigtechniek naar de mogelijkheden.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.