Klussen-Algemeen

Hoe strak moeten werkschoenen zitten?

werkschoenen

Te grote schoenen of te kleine schoenen zijn al heel vervelend, laat staan als het over werkschoenen gaat dan kan het gemakkelijk jouw werk belemmeren of vertragen en dat wil je natuurlijk niet. Door het dragen van te grote werkschoenen zitten je voeten niet aangesloten in de werkschoenen. Het risico op struikelen of verzwikken wordt hierdoor ineens vele malen groter.

De juiste schoenmaat zorgt er voor dat je voeten zo min mogelijk schuiven in de schoen. Dit voorkomt onnodig opwarmen van je voeten, waardoor minder kans op zweetvoeten en vieze geurtjes

4 goede tips voor de perfect passende werkschoen

  • Zorg ervoor dat de werkschoen die je koop dezelfde pasvorm is als jou voeten, anders kan het gaan schuren en blaren over de gehele voet veroorzaken.
  • Als je de juiste lengtemaat hebt gekozen betekent dat je ongeveer 4 tot 7 millimeter ruimte hebt, maar zorg dat je altijd minimaal 4 millimeter overhoud, omdat je anders met je tenen tegen de veiligheidsneus zou kunnen komen en dat mag natuurlijk niet gebeuren
  • Werkschoenen vind je in allerlei verschillende breedtematen. vaak zie je dat dezelfde schoen in verschillende breedtematen wordt gemaakt. Als werkschoenen met een veiligheidsneus te klein in zal je vaak met je tenen tegen de neus aan stoten wat voor blaren en likdoorns zorgt, omdat te voorkomen moet er wat ruimte voor je tenen zijn om wat te bewegen.
  • Om te zorgen dat je voet tijdens het lopen niet naar voor en naar achter schuift moet het vanaf je hak tot aan de voorvoet dicht een aangesloten zijn, anders krijg je te veel wrijving in je schoen en dat zorgt voor: een heet gevoel, blaren en zweetvoeten en die wil je vermijden.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.