Klussen-Algemeen

Hoe maak je je eigen mancave?

mancave

Wil jij ook je een plek waar jij gewoon je eigen ding kunt doen? Een plek waar je lekker tot rust kunt komen en gezellig met vrienden tijd door kunt brengen? Het klinkt als een droom, maar het bestaat echt. Een mancave staat vaak in het teken van je hobby’s of de dingen waar je van houdt. Lees verder om erachter te komen hoe jij je eigen mancave maakt.

Waar komt de mancave te staan?

Eerst moet je zorgen dat je een goede plek hebt om je mancave te gaan maken. Een tuinhuis of overkapping is de ideale plek om een mancave te maken. Het is vaak vrijstaand waardoor je kunt doen en laten wat je wil. Met een glazen schuifwand kun je een ruimtelijk gevoel creëren en zorg je voor natuurlijk zonlicht.

Zo heb je het gevoel dat je buiten bent, maar zit je er toch lekker warm bij. Dit is erg fijn tijdens de koude wintermaanden. In de warme zomermaanden zal je hier juist nog meer profijt van hebben, omdat je de schuifwand open kunt zetten en kunt genieten van de buitenlucht. Ook zorgt dit ervoor dat je barbecue binnen handbereik komt.

Wat wordt het thema?

Vervolgens is het belangrijk om te kiezen voor het thema van je mancave. Denk bijvoorbeeld na over je hobby’s en hoe je deze terug kunt laten komen. Ben jij weg van voetbal? Zet je mancave dan in het teken van je favoriete voetbalclub door hun kleuren te gebruiken. Dan kun je de volgende wedstrijd in stijl bekijken met je maten.

Dit kun je natuurlijk doen voor elke andere soort sport, zoals de Formule 1. Je kunt ook kiezen voor een industrieel thema waarbij je veel ruw hout, metaal en beton gebruikt. Hierbij hoef je ook nog eens minder af te werken, wat je een hoop werk kan schelen. Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Er zijn genoeg websites te vinden waar jij veel inspiratie vandaan kunt halen. Op die manier kies jij een inrichting dat perfect bij jou past.

Het inrichten van je mancave

Als je weet wat het thema wordt, is het tijd om je mancave in te gaan richten. Heb je gekozen voor je favoriete voetbalclub? Hang er wat posters en sjaals in en kies voor dezelfde kleuren bij het uitzoeken van decoratie. Het belangrijkste bij het inrichten is om na te denken over waar je je mancave voor wil gebruiken.

Zo kun je er een biljarttafel of een tafelvoetbal tafel neerzetten. Een grote televisie mag natuurlijk niet ontbreken. Zo kun jij je vrienden uitnodigen om de volgende wedstrijd van te komen kijken. Zorg direct voor een mooie bar waar je aan kunt zitten.

Of toch liever met de benen hoog je lievelingsserie op Netflix kijken? Kies in dat geval voor een mooie loungeset waar je lekker in weg kunt zakken. Het is aan te raden om te kiezen voor tuinmeubelen in plaats van normale meubelen. Daarmee zorg je voor een echt tuingevoel in je tuinhuis of overkapping. Neem in dat geval een kijkje bij Kees Smit Tuinmeubelen voor populaire tuinmeubelen.

Genieten maar!

Als je de mancave hebt ingericht is het tijd om er volop van te gaan genieten. Nodig je vrienden of familie uit om het in te wijden. Vergeet niet om er een koelkast neer te zetten. Zo ben je altijd voorzien van een hapje en een drankje. Maar onthoud wel om deze de volgende dag weer bij te vullen. Zo zit je nooit zonder!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.