Klussen-Algemeen

Hoe installeer je een waterontharder?

waterontharder

Voor een optimale werking moet een waterontharder zo dicht mogelijk op de bron worden geplaatst. Dit is doorgaans de plek waar de waterleiding je huis of appartement binnenkomt. De installatie van een waterontharder is een precisie klus en daarom kun je dit werk het beste overlaten aan een specialist. Bestel je jouw nieuwe waterontharder bij een bedrijf als Soft Water Systems?

Dan hoef je je nergens druk over te maken. Plaats gewoon je bestelling en plan vervolgens een datum in voor de installatie van het systeem. Overigens zijn de kosten voor de installatie al bij de totaalprijs inbegrepen.

Kan ik mijn nieuwe waterontharder ook zelf plaatsen?

Als je zelf echt handig bent, is het natuurlijk ook mogelijk om zelf je nieuwe waterontharder te installeren. Toch is het verstandiger om deze klus gewoon over te laten aan de specialist. Vakkundige monteurs doen dit werk dagelijks. Ze zijn dus niet alleen enorm geroutineerd, maar kunnen de klus ook nog eens veel sneller klaren dan een doe-het-zelver.

Een ander voordeel van een professionele waterontharder installatie is dat je altijd een goede garantie op het werk krijgt. Zo bezien zijn er dus alleen maar voordelen aan het laten installeren door een vakman.

Zo kies je de perfecte waterontharder voor jouw woning

Aanbieders werken niet met één standaardmodel waterontharder dat geschikt is voor alle soorten woningen en huishoudens. In plaats daarvan kun je kiezen uit een ruim en gevarieerd assortiment. Zo zijn er modellen voor huishoudens van 1 tot 2 personen en systemen die geschikt zijn voor maximaal 7 personen. Kies vooral voor een variant die is afgestemd op je gezinsgrootte en natuurlijke je gemiddelde waterverbruik op een dag.

Voordelen

Dankzij een waterontharder kun je zelfs het meest harde en mineraalrijke Nederlandse leidingwater heel gemakkelijk omzetten naar zacht en zuiverder water. In dit zachtere water zit veel minder calcium en magnesium. Zo heb je voortaan minder last van kalk in je water, waardoor je minder kalkaanslag in de keuken en badkamer hebt en waardoor je apparaten op water beter en langer blijven werken.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.