Klussen-Algemeen

Eenvoudige doe-het-zelf klussen die je geld besparen

gereedschap_op_tafel

Als jij een huiseigenaar bent, dan zullen de huisvestingskosten waarschijnlijk elke maand weer een groot deel van jouw budget opslokken. Van hypotheekbetalingen tot woningverzekeringen tot onroerendgoedbelasting, je zit vast aan veel rekeningen. Maar er is één gebied waarop jij kosten kunt besparen. Dit op voorwaarde dat je bereid bent er een beetje tijd en fysieke aandacht aan te spenderen. We hebben het over het onderhoud, klussen en verbeteringen aanbrengen aan je woning.

Het jaarlijkse onderhoud kost de gemiddelde huiseigenaar immers tot 5% van de aankoopprijs van een woning. Dus als je weet hoe je geld kunt besparen, dan weet je hoe jij dit met doe-het-zelf klussen kunt verlagen. Want huiseigenaren besteden veel minder geld wanneer ze DIY projecten aanpakken. Dit in tegenstelling tot het inhuren van een professional om hetzelfde werk te laten doen. Dus als jij geïnteresseerd bent in het opknappen van je huis, dan zijn hier enkele doe-het-zelf projecten om geld te besparen.

Fris je muren met een nieuwe verflaag op

Schilderen zal altijd de beste doe-het-zelf klus zijn om geld te besparen. Dit vooral voor beginnende DIY’ers. Er zijn maar weinig gereedschappen en materialen voor nodig. Het vaardigheidsniveau is bovendien vrij laag. Maar het kan wel behoorlijk snel en gemakkelijk de hele look en feel van een kamer of zelfs het hele huis veranderen. Onthoud echter goed dat schilderen meer tijd kost dan sommigen van ons beseffen.

Plaats vinyl- of laminaatvloeren voor een nieuwe look

Jouw volgende doelwit ligt daarna wellicht onder je voeten. Want het installeren van nieuwe vinyl- of laminaatvloeren is een geweldige manier om zowel het uiterlijk van je huis op te frissen. Als de waarde van jouw woning te verhogen. Dat is vooral het geval als jouw huidige vloeren slijtage beginnen te vertonen. Het plaatsen van zo’n vloer is zonder meer moeilijker dan een muur schilderen. Maar als je voor vinyl of laminaat kiest, dan zijn deze absoluut een stuk gemakkelijker dan een hardhouten vloer of tegelvloer te installeren. Dus als jij een oude, versleten vloer in huis hebt. Dan zal het plaatsen van een nieuwe vloer zeker het uiterlijk van je huis verbeteren.

Vernieuw jouw trap met overzettreden

Wanneer jij je versleten vloer aanpakt, dan zou je ook graag jouw trap in huis mee willen pakken. Dit is voor de meeste huiseigenaren immers een grote blikvanger wanneer je een woning binnenstapt. Een trap renoveren met doe-het-zelf overzettreden is een methode waarmee jij jouw trap volledig zelf kunt transformeren.

Je hebt hierbij de keuze uit verschillende materialen met hun bijbehorende tinten. Zoals laminaat, vinyl, pvc en hout. Ze zijn allemaal duurzaam, slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Maar het allerbelangrijkste is het feit dat het bijzonder simpel over de oude traptreden heen is te installeren. Want de constructie van de originele trap dient als basis voor de nieuw te plaatsen treden.

Pimp je huis met kleine DIY aanpassingen

Als je graag een geüpgraded uiterlijk in je huis wilt, maar nog niet klaar bent voor een volledige renovatie,  dan kun jij jouw eigen zaken updaten. We hebben het hier over van alles. Van het vervangen van het schuifsysteem van je lades en de knoppen op je kasten. Tot het vervangen van jouw douchekop. Want al dit soort kleine aanpassingen en klussen kunnen een groot verschil in je huis maken. Nieuwe kasten en andere soortgelijke producten kunnen erg duur zijn. Dus als je de kans krijgt om te pimpen wat je al in huis hebt, dan is dat goed voor je portemonnee en voor de planeet.

Weet wanneer je echt de pro’s moet bellen

Of het nu gaat om het vervangen van een dak, het afhandelen van elektrische werkzaamheden, of andere gevaarlijke klussen of reparaties. Het is belangrijk om hier een goed getrainde aannemer voor te vinden. Zij weten immers hoe ze de risico’s ervan moeten inschatten en behandelen. Dus als jouw klus iets is dat je angstig maakt, probeer het dan zeker niet zelf te doen! Want zonder de juiste professionele apparatuur of expertise kun jij jezelf (of anderen) ernstig verwonden. Het is bovendien zo dat als jij probeert een project op je te nemen waarvoor jij niet bent uitgerust. Dit jou op de lange termijn meer geld kan kosten.

Met dit in gedachten kunnen de bovenstaande doe-het-zelf projecten jou wel geld besparen. Zonder dat jij over de moeilijkheidsgraad van zo’n klus in hoeft te zitten. We wensen je veel DIY succes!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.