Klussen-Algemeen

Een zakelijke lening, wat is dat precies?

zakelijke lening afsluiten

Denk je erover om het huis te verbouwen? Dan kan dit flink oplopen in de kosten. Wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen, maar heb je het geld simpelweg niet direct op de bank staan? Dan kun je een zakelijke lening afsluiten.

Zakelijke lening afsluiten

Bij een zakelijke lening ontvang je in één keer het leenbedrag op jouw rekening. Vervolgens betaal je in maandelijkse termijnen dit bedrag inclusief de afgesproken rente terug. Het geld dat jij hebt afgelost kun je niet opnieuw opnemen. In de regel wordt een zakelijke lening aangevraagd voor een eenmalige grote investering of een doel zoals de aanschaf van apparatuur of voor een verbouwing.

Een zakelijke lening is dan ook een op maat gemaakte lening. Zakelijke leningen zijn bedoeld voor ondernemingen, verenigingen en stichtingen die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als voorwaarde aan een zakelijke lening wordt gesteld dat het bedrijf één van de volgende rechtsvormen moeten bevatten:

  •       ZZP’ers of een eenmanszaak
  •       BV (Besloten Vennootschap
  •       VOF (Vennootschap onder Firma)
  •       Maatschap

Zelf geen geldelijke middelen om als ondernemer jouw bedrijf uit te breiden?

Ben jij ondernemer en wil jij jouw bedrijf uitbreiden maar heb je daar niet de middelen voor? Misschien is een zakelijke lening wel de ideale oplossing voor jou. Je kunt met een zakelijke lening namelijk snel geld genereren en betaalt dit in termijnen terug. Overstappen.nl kan je helpen bij het kiezen van de best passende zakelijke lening. Bekijk eens op overstappen.nl/zakelijke lening wat de mogelijkheden voor jou en je bedrijf zijn.

Overstappen.nl vergelijkt meerdere zakelijke kredietverstrekkers met elkaar. Je kunt via overstappen.nl gratis een vrijblijvende offerte aanvragen. Een kredietverstrekker hanteert bij het aangaan van een zakelijke lening andere voorwaarden dan voor particulieren.

Daarom is het verstandig goed na te gaan wat de voorwaarden, de looptijd en het rentepercentage is. Ook is het slim om op overstappen.nl vooraf een goede vergelijking tussen aanbieders, voorwaarden en rentepercentages te maken.

De looptijd en de risico’s van een zakelijke lening

Risico’s

Ook zakelijke leningen kunnen risico’s met zich meebrengen. Voor elke lening is een BKR toetsing verricht wanneer je meer dan € 250,- leent.  Als er geen BKR toetsing is uitgevoerd en je sluit toch een zakelijke lening af, is het niet duidelijk of jij in staat bent jouw aflossingsverplichting na te komen.

Als blijkt dat jij tijdens de looptijd van jouw lening niet in staat bent om af te lossen, kan er een beroep worden gedaan op het privé vermogen en privé bezittingen.

Looptijd 

Je kunt in de meeste gevallen zelf de looptijd van jouw lening bepalen. Je kunt een lening afsluiten met een looptijd tussen de 3 maanden en 10 jaar.

De looptijd is in grote mate afhankelijk van jouw financiële situatie. Hoe langer jij erover doet om de lening af te lossen hoe lager het maandbedrag zal zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.