Klussen-Algemeen

Doe-het-zelf tips voor klussen in de slaapkamer! 

slaapkamer interieur

Is je slaapkamer nodig aan vernieuwing toe? Is de sfeer niet meer wat het geweest is? Of ben je gewoon toe aan een nieuw interieur? Dan is nu de tijd om aan de slag te gaan. Maar hoe begin je? En waar moet je precies aan denken? 

De slaapkamer is misschien wel de allerbelangrijkste ruimte in huis. Deze geeft je de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen, tot rust te komen en bovenal: te genieten van een heerlijke nachtrust. Dat gaat echter niet vanzelf. Hier moet je wel wat voor doen. Daarom moet je tijdens het klussen in deze ruimte veel aandacht aan het interieur en de verdere styling besteden. Ga je binnenkort zelf klussen in de slaapkamer? Wij helpen je alvast een beetje op weg met de volgende doe-het-zelf tips! 

De juiste accessoires doen wonderen 

Ieder interieur valt en staat met de keuze voor de juiste accessoires. Bovendien zijn accessoires een goede manier om jouw slaapkamer een enorme make-over te geven, zonder dat dit enorm veel geld hoeft te kosten. Met een trendy dekbedovertrek 140 x 200 kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Kies voor felle kleuren of sprekende patronen om van jouw bed een ware eyecatcher te maken. 

Onthoud echter wel dat je in de slaapkamer niet moet overdrijven. Een overdaad aan accessoires kan de nachtrust enorm negatief beïnvloeden. Houd het daarom zo rustig mogelijk en kies voor slechts enkele sfeervolle elementen. Less is more! 

Voldoende opbergruimte 

De grootste fout die je in de slaapkamer kunt maken is door te weinig opbergruimte te creëren. Rondslingerende jassen, tassen, schoenen en vieze kledingstukken is immers niet bepaald bevorderlijk voor een prettige sfeer in de slaapkamer. Probeer daarom zoveel mogelijk opbergruimte te realiseren, zodat je van een serene uitstraling in de slaapkamer kunt profiteren. 

Beschik je slechts over een kleine ruimte? Maak dan gebruik van multifunctionele meubels of werk met de hoogte om extra planken en/of kisten te stallen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om platte (plastic) bakken onder het bed te schuiven. Hier kan je bijvoorbeeld extra dekbedden of beddengoed in kwijt, zodat je een hoop ruimte in de kledingkast kunt besparen. 

Een likje verf 

Wil je je slaapkamer direct in een nieuw jasje steken? Maar wil je geen grootschalige verbouwing plannen? Geen probleem! Een likje verf doet in dit geval al wonderen. Kies er voor om slechts één muur in een felle kleur te schilderen en laat de rest van de ruimte onaangeroerd. Zo beschik je direct over een geweldige nieuwe en frisse uitstraling. Bovendien kost het je weinig geld, tijd en moeite. 

Let wel op bij het kiezen van de juiste kleur voor de slaapkamer. Hoewel een accentmuur best mag opvallen, kies je gelieve niet voor te drukke kleuren. De slaapkamer is immers bedoeld om in te slapen. Het is daarom ook belangrijk dat de algemene sfeer zo rustgevend mogelijk is. Kies bijvoorbeeld voor een diepblauwe muur of ga voor pasteltinten om de slaapkamer een romantische en rustgevende uitstraling te geven. Mogelijkheden genoeg! 

Ben je van plan om binnenkort je slaapkamer aan te pakken, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je natuurlijk altijd de hulp inschakelen van een professionele klusjesman!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.