Klussen-Algemeen

De 7 essentiele gereedschappen bij het klussen

Essentieel gereedschap

Gereedschap

Nu we geen tijd meer kwijt zijn aan het reizen van en naar werk, het sporten in de sportschool of andere activiteiten hebben we eindelijk tijd voor de klusjes. Je weet wel, die klusjes in huis waar je anders nooit aan toe zou komen, omdat je er geen tijd voor hebt. Nu heb je geen excuses meer. Handen uit de mouwen en gaan! Alles begint bij goed gereedschap.

Voor de beginnende klussers onder ons is dat best lastig. Want welk gereedschap heb je minimaal nodig om te klussen? Wij helpen je een handje en hebben een lijstje gemaakt met essentieel gereedschap.

Hamer of klauwhamer

Denk je aan gereedschap, dan denk je aan hamers. Een hamer is echt onmisbaar in jouw gereedschapskist of -koffer. Ga je een schilderij, poster of foto ophangen? Dan heb je aan een paar spijkers en een goede hamer al gauw genoeg. Wil je juist wat minderen in huis en haal je juist decoratie van de muur? Dan wil je niet tegen schroeven aankijken. Met een klauwhamer haal je die eenvoudig uit je muur. De achterkant is namelijk perfect om spijkers te verwijderen.

Schroeven en pluggen

Van schroeven kan je nooit genoeg hebben. Je hebt bij de bouwmarkt verschillende pakketten met schroeven in diverse soorten en maten. Hoef je niet voor elk apart project opnieuw naar de bouwmarkt om schroeven aan te schaffen. En vergeet ook niet om gelijk een doosje met pluggen aan te schaffen.

Verschillende schroevendraaiers

Dat een schroevendraaier geen overbodige luxe is, hoeven wij je waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar wat een keuze.. Welke schroevendraaier(s) moet je dan hebben? Dit zijn de drie belangrijkste schroevendraaiers:

  • Kruiskopschroevendraaier
  • Platsteek schroevendraaier
  • Sleufschroevendraaier

Boormachine

Dit is toch wel het spektakelstuk van de gereedschapskist van elke klusser. Een goede boormachine maakt elk project makkelijker. Als moderne klusser ga je natuurlijk voor een elektrische boormachine. Handig om gaatjes mee te boren in hout, muren of in metalen voorwerpen. Specifiek project in gedachte? Bij een boormachine worden (vaak) standaard verschillende opzetstukken meegeleverd.

Tangen

Net zo iets als met schroevendraaiers: een goede tang is echt essentieel. Vooral als je met elektriciteit, leidingen of bijvoorbeeld je afvoer aan de slag gaat. En ook hier is de keuze weer enorm. Daarom zetten we de belangrijkste tangen hier voor je op een rijtje:

  • Nijptang
  • Kniptang
  • Waterpomptang
  • Combinatietang

Sleutels

Nog een verzamelnaam voor verschillende soorten gereedschap: sleutels. Niet geheel onbelangrijk als je gaat verhuizen of iets moet bevestigen of juist losmaken. Deze sleutels zijn handig om te hebben:

  • Steeksleutel
  • Dopsleutel (met ratel)
  • Ringsleutel

Waterpas

Een tv, schilderij, poster of lijst ophangen? Zelf een meubelstuk in elkaar zetten? Of juist een stuk van je muur verven? Dan wil je natuurlijk wel dat alles recht hangt. Een waterpas is echt onmisbaar voor dit soort projecten.

Wil je meer doe het zelf tips? Bekijk dan deze pagina.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.