Klussen-Algemeen

Alles wat je moet weten over ondergrondse perscontainers

afval

Ondergrondse perscontainers. Met al zijn nare geurtjes en vaak lelijke voorkomen willen de meeste mensen afval graag uit het zicht. Hiervoor is er tegenwoordig de ondergrondse perscontainer. Met deze vorm van afvalverwerking krijg je een kleine bak boven de grond, ongeveer ter grootte van een normale prullenbak, waardoor al het ingeworpen afval in een grote container onder de grond valt.

In tegenstelling tot andere containers, waarbij het afval gewoon op zijn plek blijft liggen, perst de perscontainer het afval vervolgens samen, waardoor zijn dichtheid groter wordt. Dit betekent dat de perscontainer veel meer afval aankan dan andere container. Namelijk tot wel tien keer meer.

Vaak wordt er bij appartementen en bedrijfspanden gekozen voor een ondergrondse perscontainer. Maar waarom is dit vaak de beste optie? Je leest in onderstaand artikel alles wat je moet weten over ondergrondse perscontainers.

Hygiëne en ruimte

Buiten de mogelijkheid om een perscontainer praktisch uit het zicht neer te plaatsen, bespaart deze ook een hoop ruimte. Omdat hij zo goed als volledig onder de grond geplaatst wordt, kun je het oppervlak gebruiken voor andere zaken dan afval. Daarbij komt nog eens kijken dat zijn plaatsing onder de grond ook zorgt voor een lagere temperatuur in de container.

Het is hier gemiddeld namelijk tien tot 15 graden. Dit betekent dat het afval minder snel gaat rotten, waardoor het ook minder snel gaat stinken. Tezamen met het feit dat de container volledig is afgesloten zorgt dit ervoor dat de container minder aantrekkelijk is voor ongedierte. Dit alles maakt de perscontainer een stuk hygiënischer dan andere containers. 

Soorten afval 

De perscontainer is ook geschikt voor verschillende soorten afval. Natuurlijk is dit wel afval dat makkelijk samengeperst kan worden, zoals karton, plastic en restafval. Dit betekent dat de perscontainer huren niet ideaal is voor een bouwbedrijf of de zware industrie. Maar voor een simpel kantoor heb je niets anders nodig. Papier, plastic en restafval zijn tevens de meest voorkomende soorten afval, waardoor de perscontainer geschikt is voor de meeste bedrijven.

Aangezien de container weinig ruimte in beslag neemt en grote hoeveelheden vuilnis tegelijk aankan, is de perscontainer ook goed geschikt voor bedrijven met een beperkte ruimte voor hun afvalstromen. Als je toch wil scheiden maar niet de plek hebt om meerdere containers te plaatsen, kan je met perscontainer alles ondergronds laten samenpersen.

Ga voor meer informatie naar Afvalperscontainer.nl. Op deze website vind je nog veel meer informatie over ondergrondse perscontainers.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.