Klussen-Algemeen

5x waarom het dragen van werkschoenen belangrijk is

werkschoenen dragen

Werkschoenen dragen? Bij ontzettend veel beroepen in verschillende sectoren is het belangrijk om werkschoenen te dragen. Werkschoenen bieden veiligheid op de werkvloer en zijn daarom in veel situaties onmisbaar.

Maar wat maakt het dragen van werkschoenen zo belangrijk? En tegen welke gevaren beschermen ze? In dit artikel geven we 5 redenen waarom het dragen van werkschoenen belangrijk is.

Aan het zoeken naar de juiste werkschoenen? Neem eens een kijkje in het assortiment van Arbo Safety Shoes!

Reden 1. Vallende voorwerpen

Werkschoenen met veiligheidsnorm zijn vaak uitgerust met een veiligheidsneus. Deze veiligheidsneus van staal, aluminium, kunststof of composiet beschermt jouw voet en tenen tegen vallende objecten. Denk bijvoorbeeld aan zware stenen of gereedschap.

Reden 2. Beschermde voetzolen

Werkschoenen die voldoen aan een (Europese) veiligheidsnorm beschikken over een aantal veiligheidsaspecten. Daarom worden deze schoenen ook wel veiligheidsschoenen genoemd. Een belangrijk onderdeel van de veiligheidsschoen is de antiperforatie tussenzool, gemaakt van kevlar of staal.

Deze zool voorkomt dat scherpe voorwerpen kunnen binnendringen. Als je op een spijker stapt, dan zit die niet in je voet, maar wordt jouw voetzool beschermd door de antiperforatie tussenzool.

Reden 3. Antislip zool

Werkschoenen zijn verkrijgbaar met antislip zool. In een werkomgeving met een glad oppervlak is het ontzettend belangrijk om te kiezen voor werkschoenen met een antislip zool om uitglijden te voorkomen. Voor antislip zolen zijn er verschillende normen. Let daarop bij aanschaf van werkschoenen.

Reden 4. Juiste temperatuur

Goede werkschoenen zorgen ervoor dat je voeten de juiste temperatuur hebben, zowel bij warme als koude temperaturen. Bij lage temperaturen wil je natuurlijk koude voeten voorkomen, maar je wilt ook niet dat je voeten al snel gaan zweten. Zweet maakt je voeten namelijk gevoelig voor blaren en dat is juist wat je wilt voorkomen.

Een goede werkschoen heeft een ademende eigenschap, waardoor je voeten fris en droog gehouden worden. Werk je in een omgeving met veel water? Kies dan voor waterdichte werkschoenen. Als je in de wintermaanden buiten werkt, dan is het van belang om te kiezen voor wol of bont gevoerde werkschoenen.

Reden 5. Goede werkhouding

Tot slot zijn werkschoenen ontzettend belangrijk voor een goede werkhouding. Daarvoor is het van belang om werkschoenen met de juiste pasvorm en maatvoering aan te schaffen. Ook is een goede zool essentieel voor de juiste werkhouding tijdens het lopen en staan.

Goede werkschoenen voorkomen vervelende lichamelijke klachten. Heb je vaak last van zware benen of vermoeide voeten? Probeer eens de lichte werkschoenen van Arboss.nl, door het lichte gewicht zijn ze ontzettend comfortabel te dragen.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.