Keukens

Waar moet je aan denken bij het kopen van een nieuwe keuken

nieuwe keuken

Lees over keuken accessoires, en waar je aan moet denken bij het kopen van een nieuwe keuken. Keukens zijn te verkrijgen in alle denkbare stijlen, en te vaak wordt er meer gekeken naar de stijl dan naar andere belangrijke details. In dit artikel aandacht voor die zaken.

Kies voor energiezuinig

Een voorbeeld van een detail wat velen vergeten is het energieverbruik reduceren. Om even wat keukenaccessoires naar voren te halen, het heeft zich bewezen dat een goede kraan in de keuken een terugverdienmodel heeft. Natuurlijk kies je voor mooi, de kraan moet passen in het geheel, maar let ook op of het een goede mengkraan is.

Een ander item is de vaatwasser. Mocht je die niet in de planning hebben staan, verander dan het plan. Je kan twee of drie keer per dag afwassen, of een vaatwasser eens per dag aanzetten. In een vaatwasser is een circulatie van water wat een enorme besparing geeft, kortom een vaatwasser verdien je terug.

Kies voor kwaliteit

Bedenk dat een keuken intensief gebruikt wordt. Het is van belang dat een aanrechtblad krasvast is en bestendig tegen hitte. Wat het ook zwaar te verduren krijgt is de gootsteen. Het komt voor dat bij een keuken van tien jaar oud het aanrechtblad en achterwand nog best netjes is, en dat geldt ook voor de frontjes en greepjes van de kastdeurtjes, maar dat de gootsteen maar smoezelig is. Het komt voor dat er bij het afvoerputje roestvorming is. Bedenk in de winkel dat een keuken voor vijftien tot twintig jaar is, zorg dat je kwaliteit in huis haalt.

Maak de woning tot één geheel

Vaak is een nieuwe keuken uitzoeken de kroon op het werk. Het komt voor dat de keuken soms wordt teruggebracht tot een kale ruimte, en van de grond af aan opnieuw ingericht. Dat er dan gekozen wordt voor een verlaagd plafond van brandvertragende platen, en vooral bij een open keuken kan dat een prachtig zicht zijn. Bij de ingang van de keuken is een koof, en daarna een verlaagd plafond met inbouwspotjes.

Ook op de vloer houdt daar het laminaat op en beginnen de tegels. Dan helemaal volgens de nieuwste keukentrends het keukenblok. De frontjes, greepjes, achterwand, alles is dan in één stijl met de woning. Online staan afbeeldingen van keukens, ongetwijfeld tref je daar iets aan wat aan zal sluiten bij je woonstijl.

Hulp nodig bij het installeren van je nieuwe keuken?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Keukens