Kantoor

Hoe verbetert een ergonomisch toetsenbord je werkhouding?

ergonomisch toetsenbord

Sinds een aantal jaar maken steeds meer mensen gebruik van ergonomische bureaustoelen en ergonomische bureaus. Echter, de meeste mensen maken op dit moment geen gebruik van een ergonomisch toetsenbord en/of ergonomische muis. Dit heeft voor een groot deel te maken met onwetendheid. Toch is het ontzettend belangrijk om ook een ergonomisch toetsenbord te gebruiken tijdens het werk. Dit zorgt er namelijk voor dat je gene klachten krijgt aan je polsen of aan je vingers.

 

De gewenste werkhouding

Tegenwoordig hechten steeds meer werkgevers waarde aan de werkhouding van hun personeel. Dit heeft voor een deel te maken met de verschillende mogelijkheden die er zijn om een goede werkhouding aan te nemen. Echter, wat is op dit moment nou eigenlijk de gewenste werkhouding? De gewenste werkhouding heeft zo veel mogelijk rechte hoeken, bijvoorbeeld de hoek van de knieën. Daarnaast is het belangrijk dat het scherm op ooghoogte staan. Op dit moment maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheid om hun scherm op de juiste hoogte te zetten. De juiste hoogte is de ooghoogte. Ook de hoogte van het scherm heeft ook invloed op de rest van de werkhouding, zoals de houding van de schouders en de polsen.

 

Een toetsenbord zorgt voor een ergonomische werkhouding

Uit recente onderzoeken blijkt dat een ergonomisch toetsenbord daadwerkelijk bijdraagt aan een betere werkhouding. Hierdoor verbetert de werkhouding voor de polsen en daarnaast ook voor de schouders. Let bij het aanschaffen van een ergonomisch toetsenbord vooral op de hoogte van het toetsenbord. Het toetsenbord dient zich namelijk op gelijke hoogte als de polsen te verbinden. Hierdoor kan voorkomen worden dat de polsen een rare beweging moeten maken om gebruik te kunnen maken van het toetsenbord. Kortom, een ergonomisch toetsenbord draagt zeker bij aan een ergonomische werkhouding.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Kantoor