Kantoor

Hoe richt je een goede (thuis)werkplek in?

werken aan de keukentafel

Plezier hebben in wat je doet en het graag willen doen is belangrijk om je werk vol te kunnen houden, maar onderschat het belang van een goede (thuis)werkplek niet!

Hoe leuk en gezellig het ook kan zijn op kantoor of hoe lekker je ook zit thuis aan de eettafel, is dit echt de beste werkplek voor jou? Dé plek waar je alles uit jezelf kunt halen? Er komt veel meer kijken bij het inrichten van een goede werkplek dan je misschien denkt. Werkplekken inrichten doe je dus niet zomaar. We leggen het je graag uit!

Kies een goede werkplek

Hoewel een tafel en goede stoel vaak al genoeg lijken te zijn voor een goede werkplek, is dat in de praktijk niet altijd zo. Neem jij veel deel aan meetings voor jouw werk, dan is het van belang dat je in een rustige omgeving kunt werken. Achtergrondgeluid is zowel voor jou als voor jouw collega’s of klanten niet fijn om te horen.

Daarnaast is het belangrijk dat er genoeg licht is rond jouw bureau op kantoor of thuiswerkplek. Dit is zeker fijn voor online meetings. Als je slecht belicht bent, kan het voor collega’s of klanten lastiger zijn om jouw gezicht af te lezen en om hun aandacht erbij te houden.

Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek zorgt ervoor dat je in een goede, gezonde lichaamshouding je werk kunt doen. Het meubilair moet passen bij jouw lichaam, houding en werkzaamheden. Werkgevers zijn volgens de Arbowetgeving zelfs verplicht om een veilige werkplek te creëren die geen gezondheidsrisico’s oplevert.

Een bureaustoel moet voldoende bewegingsvrijheid bieden, stabiel zijn en de hoogte én rugleuning moeten allebei verstelbaar zijn. Het bureau of de tafel waaraan je werkt moet vlak en groot genoeg zijn en het oppervlak van het bureau of de werktafel mag niet reflecteren.

Akoestiek op jouw werkplek

Zit jij in een grote kantoortuin en wordt er constant gepraat op de achtergrond? Dit kan hinderlijk zijn tijdens een vergadering, maar kan ook vervelend zijn als je simpelweg in alle rust wil werken. Gelukkig zijn hier tegenwoordig genoeg oplossingen voor!

Een grote kantoortuin kan erg echoën, zeker wanneer er geen raambekleding voor de ramen hangt of als er niks aan de muren hangt. Dit los je simpel op met het plaatsen van mooie akoestische geluiddempende panelen aan de wanden. Kleine scheidingswanden zijn ook een goede geluiddempende oplossing. Deze kleinschalige oplossingen zijn ook geschikt voor thuiswerkplekken.

Daarnaast zijn er ook akoestische pods. Een akoestische pod is een geluidsdempende ruimte die op de kantoorvloer kan worden gezet. Een akoestische ruimte is een kleine ruimte waarin je rustig kunt werken of kunt vergaderen zonder achtergrondgeluid. Een uitkomst voor tijdens online meetings of fysiek overleg.

Werk je graag in alle rust? De akoestische pods zijn er in verschillende formaten. Voor grote meetings, maar ook voor individueel gebruik. Ideaal als je je even moet focussen op belangrijke werkzaamheden.

Denk aan je gezondheid

Er komt dus veel meer kijken bij een goede werkplek dan een kopje koffie, laptop en eetkamertafel. Een ergonomische, rustige werkplek kies je niet alleen voor je eigen comfort op dit moment, maar ook voor de lange termijn gezondheid van je lichaam of die van jouw werknemers.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Kantoor