Isoleren

Je kantoor isoleren? Dit moet je weten!

kantoor isoleren

Kantoor isoleren? De isolatie van je kantoor verbeteren biedt erg veel voordelen. Zo kun je er flink mee besparen op energiekosten. Daarnaast zorgt een betere isolatie voor een prettiger werkklimaat en draag je bij aan een beter milieu.

Wist je dat vanaf 1 januari 2023 alle bedrijfspanden met kantoorfunctie in Nederland moeten beschikken over een energielabel C of beter? Daarom is het verstandig om als eigenaar nu te investeren in een betere isolatie. Vraag via EnergielabelOffertes.nl direct een offerte aan voor een energielabel of energieprestatie-adviesrapport.

Beperk het energieverbruik op kantoor

Bij de meeste kantoren ligt het energieverbruik ontzettend hoog. Dit betekent dat er een hoop valt te verbeteren, zoals bijvoorbeeld de isolatie. Door je kantoor beter te isoleren gaat er minder warmte verloren. Hierdoor bespaar je op energiekosten.

Tevens zorgt dit ook voor een aangenamer werkklimaat. De meeste kantoren kunnen flink besparen op energiekosten door te investeren in betere isolatie. Maar welke soorten isolatie zijn er allemaal? Wij hebben de mogelijkheden hieronder op een rij gezet!

Dakisolatie

Bij een gemiddeld kantoorpand gaat er zo’n 30% van de warmte verloren door het dak van het gebouw. In veel gevallen is dakisolatie aanbrengen dan ook een goede maatregel voor een betere energieprestatie.

Hierbij wordt het dakbeschot geïsoleerd met een afgewerkt isolatiesysteem. Dit wordt tegen de binnenzijde van het dakbeschot aangebracht, waardoor er geen energie meer verloren gaat.

Spouwmuurisolatie

Een goede manier om het warmteverlies via muren te verminderen is het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Bij deze manier van isoleren worden er kleine gaatjes geboord in de voegen van het metselwerk.

Vervolgens wordt er spouwmuurisolatie tussen de binnen- en buitenmuur ingeblazen. De stenen blijven bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie intact.

Vloerisolatie

Het aanbrengen van vloerisolatie is ook een interessante maatregel die je kunt nemen om het energieverbruik van je kantoor te beperken. Ongeveer 10% van de energie gaat in een gemiddelde kantoorpand via de vloer verloren.

Het aanbrengen van vloerisolatie levert dan ook een flinke besparing op.

Glasisolatie

Vaak bevatten kantoorpanden veel glas, waardoor het gebruik van glas met isolerende eigenschappen een goede investering is. Zo wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor HR++ glas. Dit zorgt voor een flinke besparing op de energiekosten.

Bevat jouw kantoorpand nog enkel of dubbelglas? Dan is het interessant om eens te informeren naar de mogelijkheden van hoogrendementsglas.

Terugverdientijd van isolatie

Je kantoor isoleren brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Deze investering heb je vaak al binnen enkele jaren terugverdiend. Na deze jaren levert het je jaarlijks een flinke besparing op.

Daarnaast is het voor bedrijven vaak mogelijk om te profiteren van diverse subsidies om je kantoorpand te verduurzamen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.