Glaszetten

Voordelen bij het kiezen van een glazen binnendeur

glazen binnendeur

Ben jij benieuwd naar de voordelen van een glazen binnendeur? Ten opzichte van een houten binnendeur biedt een glazen binnendeur meerdere voordelen. Een vergelijking tussen deze twee typen deuren kun je zelf maken door bijvoorbeeld Skantrae binnendeuren met elkaar te vergelijken. Bespaar jezelf gerust deze moeite omdat dit voorwerk al is gedaan. Bekijk de bevindingen hieronder!

 

Strengere glasnormen verkleinen de kans op breuk

Veel glazen binnendeuren zijn tegenwoordig voorzien van gehard veiligheidsglas dat voldoet aan de NEN 3569 norm. Dit glas is ten opzichte van normaal glas maar liefst vijf keer zo sterk! Mocht het glas toch onverwachts breken, dan breekt dit soort glas in hele kleine en minder gevaarlijke stukjes. De zinklegering van het glas-in-lood wordt afgewerkt met zwarte platina. Om kleurverandering te voorkomen is het wel aan te raden geen kit te gebruiken en om de deur en het glas te reinigen met een mild schoonmaakmiddel.

 

Meer natuurlijk licht in huis

 

Een deur van glas zorgt logischerwijs voor meer natuurlijk licht van de ene naar de andere ruimte. Een houten binnendeur blokkeert dit licht. Naast dat de blootstelling aan natuurlijk licht gezond is zorgt het ook voor een besparing van energie. Lampen in huis hoeven namelijk minder snel aangezet te worden.

 

De woonruimte lijkt groter bij het gebruik van een glazen binnendeur

 

Je kunt meer ruimte creëren door ruimtes in huis met elkaar te verbinden. Wanneer je twee ruimtes afsluit met een glazen binnendeur, dan lijkt het alsof de ruimte groter is. Een houten deur blokkeert het licht en het zicht waardoor het ruimtelijke gevoel verdwijnt.

 

Glazen binnendeuren hebben een luxe uitstraling

Bovengenoemde voordelen zorgen uiteindelijk ook voor een luxe uitstraling van jouw woonruimte. Niets voor niets worden appartementen, penthouses en bungalows voorzien van glazen tussendeuren.

 

 

Glazen deuren zijn prima te combineren met privacy

 

Glazen binnendeuren van semi transparant glas (satijnglas) zorgen ervoor dat het zicht wordt beperkt. Door de keuze van dit glas zie je alleen schimmen van objecten. Bij semi transparant glas (satijnglas) wordt het licht wel doorgelaten.

 

Hygiënisch en makkelijk in onderhoud

Het gladde oppervlak van glazen deuren zijn ontzettend makkelijk schoon te maken. Om deze reden worden glazen deuren ook vaak toegepast bij hotels of andere plekken waar Hygiëne een belangrijk punt is.

 

Overtuigd van de voordelen? Stel uw glazen deur dan samen!

De keuze en plaatsing van de materialen voor een glazen binnendeur zijn helemaal aan jou. Glazen binnendeuren kunnen naar smaak worden samengesteld zodat de glazen deur perfect past.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.