Glaszetten

Praktische hulpmiddelen voor glaszetters

glas

Hulpmiddelen voor glaszetters? De werkzaamheden voor glaszetters worden steeds lastiger. De ramen die geplaatst moeten worden zijn tegenwoordig een stuk zwaarder. Dat komt door de materialen waarvan het glas gemaakt is en door de isolatiewaarde. Het gewicht wordt nog meer als het glas gezet inclusief kozijnen.

Het komt er op neer dat glaszetters een zwaar beroep hebben, die genoeg precisie en ervaring vereisen. De aandacht mag niet verloren gaan, want dat kan kostbare schade betekenen. Wat voor tilhulp voor glas bestaat er? Je leest het in dit artikel.

Wat zijn de praktische hulpmiddelen voor glaszetters?

Uiteraard zijn er hulpmiddelen voor glaszetters. De hele dag in de weer zijn met zware glasobjecten is onmogelijk zonder hulpmiddelen. Ten eerste heb je positioneringshulpmiddelen. Daarbij kan je denken aan een glastransportset, maar ook een glaslift.

Deze middelen zorgen voor enorme vermindering van de fysieke werkdruk. Daarnaast gebruiken glaszetters ook vaak een steekwagen om het glas te vervoeren en minder werk hoeft te verrichten. Het werk kan hierdoor sneller en effectieve doorgaan.

Andere praktische hulpmiddelen die handig zijn voor glaszetters

De glaszetter zal doorgaans ter plekke glas op maat moeten maken. Uiteraard zijn er verschillende mobiele gereedschappen die hierbij helpen. Mobiele gereedschap zorgt ervoor dat glas niet verplaatst hoeft te worden over de werkplaats.

Bij dit soort gereedschap kan je denken aan een verrijdbare glas snijtafel. Daarnaast zijn er ook makkelijke en ergonomische gereedschappen voor het snijden van glas zelf.

Overige tips om zwaar werk bij glas zetten te voorkomen

Het wordt al snel duidelijk dat glaszetters een zwaar beroep hebben. Er zijn in dit artikel al wat tips gegeven voor tilhulp voor glas om zwaar werk te verlichten, maar dat is nog niet alles. Op BPLhandling.com vind je diverse tiloplossingen voor glaszetters.

Een andere tip is om als glaszetter je werkplaats af te schermen voor verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is het verstandig om niet te besparen op extra personeel en juiste een mannetje extra aan te nemen. Het tillen wordt verdeeld en het risico op ongevallen vermindert.

Op zoek naar een glaszetter? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.