Geen categorie

Wat is travel retail precies?

travel retail

Wat is het?

Travel retail omvat eigenlijk het retail proces op luchthavens, aan boord van verschillende vliegtuigmaatschappijen of aan boord van cruiseschepen. Als je misschien wel eens met het vliegtuig op vakantie of zakenreis gaat of bent geweest komen de vertrek- en aankomsthallen je vast bekend voor. Op vrijwel iedere luchthaven zien deze hallen er hetzelfde uit, je ziet hier namelijk veel winkels en eettentjes. In al deze winkels kun je net voor vertrek nog een zonnebril of zwembroek kopen maar ook een leuke souvenir voor je familie meenemen. Passagiers kopen in deze winkels vaak allerlei producten omdat je hier geen of minder belasting over hoeft te betalen. De winkels op de luchthavens is het grootste kanaal binnen deze industrie.   

De groei van travel retail

Travel retail is ontzettend hard gegroeid in de laatste jaren, daar zijn een aantal verschillende redenen voor. Een van die redenen is dat er steeds meer mensen op reis gaan en steeds meer mensen doen dit met het vliegtuig. Veertig jaar geleden gingen de meeste mensen met de auto op vakantie naar Duitsland, Frankrijk of België maar inmiddels maken veel gezinnen verdere reizen met een vliegtuig. Al deze mensen dragen bij aan de groei van travel retail. 

Daarnaast zijn de passagiers aanwezig op een luchthaven, vliegtuig of cruiseschip meer geneigd om producten te kopen. Deze neiging om iets te kopen komt onder andere door de vrije tijd. Op een luchthaven moet je vaak lang wachten waardoor je even een winkeltje binnen loopt en in het vliegtuig zit je ook meerdere uren stil waardoor je vaak toch even een kijkje neemt in het magazine van de vliegtuigmaatschappij. 

Travel retail is inmiddels ontzettend belangrijk en succesvol geworden en de omzet zal de komende jaren hoogstwaarschijnlijk nog meer blijven stijgen. 

Bezoek eens Onefreight voor meer informatie over travel retail en hoe jij het voor jouw bedrijf kunt inzetten.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.