Geen categorie

Waarom je een laadpaal installatie moet laten uitvoeren

Je hebt besloten dat je op jouw eigen terrein een laadpaal voor de elektrische auto wilt installeren en daarom ga je ook op zoek naar de meest geschikte laadpaal. Maar er komt wel wat meer kijken bij het aanschaffen en installeren van een laadpaal. Nu is er op het internet genoeg informatie te vinden over laadpaal installatie, maar je kunt toch altijd het beste een expert inschakelen. Waarom het laten installeren van een laadpaal beter is vertellen wij in onze blog.

De installateur weet waar hij mee bezig is

Een installateur weet waar hij mee bezig is. Nu willen we zeker niet beweren dat jij niet handig bent, maar een installateur weet wel precies hoe het werkt met bijvoorbeeld de elektriciteit. Vooral bij oudere huizen kan een laadpaal installatie uitdagend zijn, omdat deze woningen slechts een eenfasige aansluiting hebben. Terwijl voor je voor de gemiddelde laadpaal een driefasige aansluiting nodig hebt. Toch zijn er mogelijkheden om een aanvraag voor een driefase aansluiting te omzeilen en een installateur weet dan precies hoe je toch een laadpaal op de eenfasige aansluiting kunt aansluiten en dat het ook geen effect heeft op het overige stroomverbruik binnens- en buitenshuis.

Laadpaal installatie, de keuze is reuze

Wanneer je op zoek gaat naar een erkend bedrijf dat laadpaal verkoopt en installeert, zie je dat de keuze reuze is. Je hebt verschillende mogelijkheden om een laadpaal of een wallbox aan te schaffen en te laten installeren. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een volledige laadpaal installatie, maar ook de keuze in een volledige installatie en het plaatsen van een nieuwe aardlekautomaat. Of je kiest voor een installatie inclusief een aanpassing van een eenfase naar een driefasige aansluiting.

Laadpaal installatie met aanpassing aan de oprit

Moet het grond- of grind werk van de oprit worden aangepast? Geen probleem. Een laadpaal installateur kan dit ook voor je regelen hoewel, je daar wel specifiek om moet vragen. Deze werkzaamheden zijn vaak een aanvulling op de offerte en zitten niet in de prijs van de laadpaal installatie inbegrepen. Dat geldt overigens ook voor andere werkzaamheden, zoals het vervangen van een meter of een aansluiting.

Passend advies

Voordat de bestelling definitief wordt geplaatst en de afspraak voor de laadpaal installatie wordt ingepland, vindt er eerst een gesprek plaats. Over de wensen en de mogelijkheden om de laadpaal op jouw eigen terrein te laten installeren. Zo weet de specialist wat hij moet doen en weet jij waar je aan toe bent. Je weet ook precies welke kosten ermee gemoeid zijn en je komt op de dag van de installatie niet voor vervelende verrassingen en onvoorziene kosten te staan.

Laadpaal installatie met garantie

Een ander groot pluspunt om de laadpaal installatie uit te besteden heeft te maken met de garantie. Wanneer je de installatie zelf hebt gedaan en een storing hebt, moet je die ook zelf zien op te lossen. Wanneer je voor een installatie hebt gekozen kun je gebruik maken van de expertise van een installateur van Laadpaal Outlet. Die het probleem zo snel mogelijk voor je oplost zodat je weer snel en veilig gebruik kunt maken van jouw eigen laadpaal.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.