Geen categorieVloeren

Houten vloer kopen

houten vloer

Het heeft iets bijzonders, een houten vloer. De vloer heeft gewoon karakter. Daarbij is ook geen enkele vloer hetzelfde. Wil je een houten vloer kopen voor jouw woning, dan krijg je dus allemaal unieke planken. Elke plank heeft namelijk zijn eigen tekening. Hoe langer het vervolgens bij jou ligt, des te mooier de vloer gaat worden. Het zal altijd warmte blijven uitstralen.

In dit artikel vertellen we je uit welke soorten houten vloeren je kunt kiezen, wat de gemiddelde prijs is per vierkante meter en geven je nog enkele onderhoudstips. Toch handig om te weten wat je kunt verwachten als je straks echt de vloerplanken gaat aanschaffen.

Welke soorten houten vloeren zijn er?

Houten vloeren kopen kan in Groningen in tal van uitvoeringen. Daar komt bij dat je vervolgens ook zelf vaak kunt bepalen hoe exact de vloer eruit moet komen te zien. De vloer wordt voor jou op die manier bewerkt. Naast dat er diverse soorten zijn – hieronder leggen we je uit om welke soorten dat gaat – kun je ook kiezen in welke stijl je de vloer wilt laten leggen.

Kies je voor strak naast elkaar voor een mooie rustige uitstraling? Of houd je van bijzondere motieven als de Hongaarse punt of visgraat? Om zo je woonkamer een nog uniekere en levendigere karakter te geven. 

De soorten: 

  • Parketvloeren
  • Eiken houten vloer
  • Kasteelvloeren
  • Visgraat
  • Tapis vloeren
  • Houten vloer van teak

Bewerken van houten vloeren

We zeiden het al even hierboven: het mooie aan de houten vloer is dat je ze kunt laten bewerken. Zo kun je bij een speciaalzaak de planken laten branden of laten roken, waardoor de uniekheid van het hout wordt benadrukt. Het roken zorgt er bijvoorbeeld voor dat de plankenvloer meer diepte in het hout krijgt.

Zo kun je de nerven beter zien en het hout wordt donkerder. Hoe langer het rookproces duurt, des te donkerder je vloer wordt. Wil je echt een doorleefde vloer? Alsof het er al jaren in ligt en het heel veel heeft meegemaakt? Dan kun je de vloerdelen laten trommelen. De planken komen vervolgens in een trommelmachine wat de vloer met opzet van deuken / deukjes voorziet. Het veroudert de vloer. 

Wat kost een houten vloer per m2?

Een houten vloer is, zoals je weet en ziet, kostbaarder en een vloer van PVC of laminaat. Prijzen verschillen per merk- en houtsoort, maar gemiddeld gezien vallen de prijzen tussen de 30 en 90 euro. Ook de bewerking van de vloeren speelt hierin een rol.

Maar hoewel de prijzen dus veel hoger zijn dan bijvoorbeeld laminaat, is een houten vloer wel unieker. Zeker nadat je de vloer zo hebt laten bewerken dat het echt een unieke plank is geworden. En dat levert meteen ook een unieke uitstraling op  in je huis. Bovendien is hout voor velen vaak veel mooier dan laminaat. Uiteraard blijven smaken verschillen. Welke houten vloer jij kopen?

Een houten vloer schuren?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.