Geen categorie

Hoe werkt zandblazen?

vijver dichtgooien

Wat is zandblazen? Wanneer er zand op een lastig bereikbare plek aangebracht moet worden kan dit een grote uitdaging zijn. Door het inzetten van zandblazen maak je het jezelf een stuk makkelijker. Je kunt door het plaatsen van flexibele buizen vrijwel op elke plek komen.

Waarbij het een heel schone manier van werken is. Het is dan ook een steeds breder ingezette techniek. Zandblazen voorkomt veel gedoe, tijd en inspanning. Een handige techniek waar je de komende jaren nog vaak van zal horen.

Het voordeel van zandblazen is dat je heel precies nieuw zand kunt aanbrengen. Je hebt dus geen overschot aan zand na de werkzaamheden die je nog moet afvoeren.

Hoe wordt zand uiteindelijk verplaatst?

Bij het blazen van zand wordt het zand verplaatst aan de hand van hoge luchtdruk. In de vrachtwagen wordt de druk opgebouwd en wordt het zand meegenomen in de stroom van lucht die via de buis ontsnapt. Daardoor is het mogelijk om letterlijk bergen te verzetten in welke omstandigheid dan ook. 

Natuurlijk is er voor het verplaatsen van zand veel luchtdruk nodig. Een liter zand weegt al snel 1,5 kilo! Je kunt je voorstellen wat er nodig is om te verplaatsen. 

Via de buizen die tot wel honderd meter ver kunnen reiken kan het zand heel gericht op de juiste plek worden aangebracht. Wil je precies weten hoe zandblazen werkt? Via deze link lees je alles over zuigtechniek.

Tot meer dan 20 kuub

Er kan per zandwagen tot wel 20 kuub aan zand worden aangebracht. Dit is een bijzonder grote hoeveelheid dat door de hoge druk via een buis wel honderd meter ver kan worden geblazen. Waarbij er ook eenvoudig gestopt kan worden op het moment dat de hoeveelheid zand bereikt is. 

In Nederland is er veel expertise als het om zandblazen en zand zuigen gaat. En de techniek staat zeker niet stil. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze manier vanwege de vele voordelen die het heeft. Het is een schone, veilig en efficiënte manier van werken. 

Het kan zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw worden ingezet!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.