Geen categorie

Een bulkbelading vervoeren

Bedrijven lopen er zo nu en dan tegen aan: het vervoeren van bulkbeladingen producten of grondstoffen. Het transporteren van zo’n bulklading zorgt voor een hoge kostenpost. Voor het vervoer worden bulkschepen, bulktankers en bulkwagons gebruikt. Om de kosten van zo’n transport zo laag mogelijk te houden is het noodzakelijk om de capaciteiten van deze schepen, tankers en wagons zo efficiënt te mogelijk gebruiken.

Bulk transport en bulkbelading

Binnen de logistiek spreek je van een bulktransport als het gaat om vervoer van niet verpakte goederen. Bij een bulktransport worden deze goederen ook los meegenomen door een voertuig, en los in het ruim van het schip of in de laadruimte van een vrachtwagen gestort, opgeslagen en verwerkt. Er zijn verschillende soorten bulkgoederen. De manier van bulklading vervoeren is afhankelijk van het soort goederen.

Verschillende soorten bulkgoederen

Er zijn meerdere soorten bulkgoederen. Dit kunnen stortgoederen, droge bulkgoederen en natte bulkgoederen zijn. Bij droge bulkgoederen gaat het vooral om zand, graan, steenkool en ijzererts. Natte bulk houdt in dat het gaat om goederen in vloeibare staat. Deze kun je niet per stuk verpakken en laden, zoals dat met pallets en containers het geval is. Natte bulk wordt los in het ruim van een schip gestort. Meestal is de natte bulk diesel, ruwe olie, benzine of vloeibare chemicaliën. Stortgoederen zijn gestorte bulkladingen.

Bulkbelading vervoeren door Veenstra Technology

Het lukt alleen om de capaciteiten van de voertuigen zo efficiënt mogelijk te gebruiken als ook het laden van de bulkbelading met de juiste snelheid gaat. Met de juiste snelheid kun je de wachttijden en de tijd voor het laden verkorten. veenstraTechnology.nl kan jouw bedrijf helpen om dit proces geoptimaliseerd te krijgen. Het bedrijf heeft hier jarenlange ervaring mee. Die kennis zal zeker bijdragen aan de optimalisatie van iedere laadsituatie. Het maakt niet uit of het laden betreft in containers, loodsen, open voertuigen, wagons of schepen.

Van silo naar het vrachtschip

Met geschikte apparatuur vervoert men de bulklading van de silo naar het vrachtschip. Men gebruikt airslides om de bulkproducten over grotere afstanden te verplaatsen. Veenstra Technology vervaardigt ook kleppen om de toevoer van de producten heel precies te kunnen doseren of afsluiten. Met de beladingsbalgen kan men het schip, de trein of vrachtwagen met de juiste snelheid en op een correcte wijze beladen.

Bij Veenstra Technology kun je ook terecht voor een ruim aanbod aan oplossingen voor fluïdisatie binnen een silo. Zo kun je de output verbeteren en problemen met verstoppingen verminderen.

Bulkbelading vervoeren: Mobiele beladers

Het proces van bulkbelading vervoeren moet precies en optimaal verlopen. Het is belangrijk dat de goederen schoon, nauwkeurig en ook veilig vanuit de silo worden geladen in het ruim van het schip, de vrachtwagen of treinwagon. Vaak gebruikt men een mobile belader voor het laden. Zo verloopt het proces flexibel.  Dan hoeft men ook niet in te leveren op de kwaliteit. Veenstra Technology heeft veel ervaring in de ontwikkeling en productie van deze mobiele beladers. Zo verloopt het proces van bulkbelading vervoeren zo goed mogelijk.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.