Geen categorie

5 voordelen bij een bouwcontainer huren tijdens het verbouwen

voordelen afvalcontainer verbouwen

Ga je binnenkort verbouwen en denk je erover om een bouwcontainer te huren? Een verbouwing vereist veel tijd en aandacht. Een goede planning en organisatie van de verbouwing is dan ook van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan bouwmaterialen inkopen, het juiste gereedschap in huis, jezelf vrij plannen, de ruimte die je gaat verbouwen leeghalen, eventueel een aannemer inhuren en natuurlijk het huren van een bouwafval container.

Zo’n goedkope container voor al het bouwafval is namelijk ideaal tijdens het verbouwen. Benieuwd wat de voordelen van een bouwcontainer zijn? Lees hieronder de 5 grootste voordelen!

1. Bespaar tijd 

Wanneer je bij een containerverhuur een bouwcontainer huurt dan wordt deze voor de deur geplaatst, zodat je tijdens het verbouwen al het bouw- en sloopafval direct kunt afvoeren. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder puin rondslingert, maar ook bespaart het je veel tijd. Het op en neer rijden naar de vuilstort kost vaak enorm veel tijd.

Al het afval heb je meerdere malen in je hand. Een bouwcontainer wordt na de afgesproken periode door het verhuurder opgehaald  en het afval wordt door hen naar een afvalverwerkingsbedrijf gebracht. Met een container voor de deur heb je tijdens de verbouwing geen omkijken meer naar het afval en dat bespaard enorm veel tijd!

2. Geen aanhanger nodig

De kans is groot dat je zelf geen aanhanger hebt staan, waardoor je genoodzaakt bent om tijdens het verbouwen een aanhanger te huren om het bouwafval mee af te voeren. Echter is dit natuurlijk super onhandig. Het heen en weer rijden naar de vuilstort kost je veel tijd en omdat een aanhanger snel vol zit kost het afvoeren je enorm veel tijd. Een bouwcontainer is daarom veel handiger.

3. De vuilstort kost ook geld

Veel mensen denken dat het dumpen van afval bij de gemeente gratis is, echter is dit slechts bij enkele gemeenten in Nederland gratis. Bij de rest is het vaak tegen betaling. Bij een grote verbouwing kunnen de kosten voor het afval dumpen flink oplopen. Vaak is een bouwcontainer huren dan ook de goedkoopste optie.

4. Tijdsefficiënt

Een verbouwing duurt altijd langer dan gepland. Daarom is het fijn om tijd te kunnen besparen op minder belangrijke dingen, zodat je zo snel mogelijk de verbouwing kunt afronden. Afval naar de vuilstort brengen zorgt ervoor dat je al het puin twee keer in je handen hebt en dat je meerdere keren heen en weer moet rijden. Bespaar deze tijd door een bouwcontainer te huren die gebracht en opgehaald wordt. Ideaal!

5. Veiliger werken

Je wilt natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren tijdens het verbouwen. Om de kans op een ongeluk te verkleinen is opgeruimd werken van belang. Bijvoorbeeld geen rondslingerend afval waarover gestruikeld kan worden. Met een bouwcontainer voor de deur kan je relatief opgeruimd klussen door het afval direct in de container te dumpen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.