Elektra

Wat te doen bij een stroomstoring?

stroomstoring

Over het algemeen komt een stroomstoring altijd slecht uit. Je merkt hem immers pas op als je juist net gebruik wilt maken van elektriciteit. Het is dan ook vaak zaak om deze zo snel mogelijk te verhelpen zodat je er minder hinder van hebt.

Stroomstoring achterhalen

Om een stroomstoring op te kunnen lossen is het handig om eerst te weten waar de storing aan ligt. De eerste stap in deze richting is kijken of de buren ook last hebben van een stroomstoring. Als dat het geval is dan is er hoogstwaarschijnlijk een stroomstoring in het netwerk zelf en is er niks wat jij kunt doen. Deze stroomstoringen worden vaak snel verholpen door de netwerkbeheerder.

Als de stroomstoring zich alleen beperkt tot je eigen huis dan ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk ook binnen je eigen huis. Het is nu zaak om te controleren of het gaat om een gedeeltelijke storing of een complete storing. Dit is van groot belang omdat een gedeeltelijke storing meestal ligt aan de stoppen- of groepenkast. Hier kan je dan dus zelf even controleren of de stoppen zijn gesprongen en of de schakelaars van de groepen omhoog staan.

Stekkerproef uitvoeren

Ligt het probleem hier? Voer dan een stekkerproef uit. Schakel alle aangesloten apparaten uit en trek de stekkers eruit. Zet daarna de schakelaar om en schakel de apparaten één voor één weer in om erachter te komen welk apparaat het probleem veroorzaakt. Schiet de groep of stop er direct weer uit? Schakel dan een elektricien in om het probleem te verhelpen.

Wanneer er wel sprake is van een complete stroomstoring kan dit liggen aan de aardlekschakelaar. Voor de aardlekschakelaar geldt eigenlijk hetzelfde als voor een uitgevallen groep. Het uitvoeren van een stekkertest kan helpen om erachter te komen welk apparaat de problemen heeft veroorzaakt. Ook hier geldt weer dat als de schakelaar er al uit schiet voor er een apparaat is aangesloten dat je het beste een elektricien kunt raadplegen.

Schakel een elektricien in

Voor hulp bij een stroomstoring staan elektriciens altijd voor je klaar. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met een vakman bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, profielen en recensies en kies de vakman die bij jou past. Onze klantenservice is ook telefonisch bereikbaar om te helpen zoeken naar de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Elektra