Verlichting

Waar moet je op letten bij het kopen van keukenverlichting?

Kies voor passende keukenverlichting

Tijdens het koken is het fijn dat je duidelijk kunt zien wat je aan het doen bent, waar de spullen liggen en hoe de gerechten vorderen in de pan. Voldoende licht in de keuken is dus een must. Verlichting brengt daarnaast sfeer en heeft een rustgevende werking. Bovendien staat het gezellig en maakt het je interieur compleet. Ben je van plan om binnenkort nieuwe keukenlampen aan te schaffen? We vertellen je in deze blog waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe keukenverlichting.

Bepaal de functie en de plaats van de keukenlamp

Hoewel de meeste keukenverlichting dient om extra veel licht te produceren, kun je ook sfeerverlichting gebruiken. Het is dus van belang om van tevoren te bepalen wat precies de functie van de nieuwe keukenverlichting wordt en waar deze zal komen te hangen of te staan.

Door dit vooraf te bepalen, kun je gerichter op zoek naar de perfecte lamp. Een lamp die maar weinig licht afgeeft, maar wel recht boven het aanrecht komt te hangen is wellicht niet de beste keuze. Ga dan eerder op zoek naar een lamp die je afwisselend kunt dimmen en feller kunt laten branden.

Kijk of de lamp past binnen je interieur

Heb je een strakke moderne of industriële woning? Dan zoek je waarschijnlijk naar andere soorten keukenverlichting dan wanneer je je woning op een landelijke of romantische manier hebt ingericht.

Bij de meeste aanbieders van keukenverlichting kun je je zoekresultaat filteren op het type interieur. Zo krijg je een beter beeld van het aanbod en is het eenvoudiger om te bepalen wat goed past binnen je interieur en je keuken. Verlichting die past bij het interieur zorgt voor een samenhangend geheel. Pas dit daarom ook toe in de keuken.

Welke lampen kun je gebruiken?

De armatuur bepaalt voor een groot gedeelte het type van de lichtbron. Er bestaan armaturen met een aparte fitting, maar ook met LED modules of spaarlampen. Iedere lichtbron heeft zijn eigen specifieke kenmerken met bijbehorende voor- en nadelen. Het betekent wel dat je niet zomaar een spaarlamp in een willekeurig armatuur kunt stoppen. Dit moet de lichtbron zijn die bij die armatuur past, anders werkt deze niet.

Gloeilampen zijn sinds 2009 verboden. Deze mag je dus absoluut niet meer in een nieuwe keukenlamp stoppen. LED verlichting is het populairst omdat het duurzaam is, een lange levensduur kent en relatief weinig energie verbruikt.

Op zoek naar nieuwe keukenverlichting?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe keukenverlichting, kan je zoektocht beginnen. Hoe ziet jouw droomlamp eruit? Ga je voor een strakke keukenlamp of voor een sierlijke lamp met bolletjes? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om uit te kiezen!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Verlichting