ElektraVerlichting

Ledstrip bevestigen? Volg ons stappenplan!

ledstrip bevestigen

Heb je een mooie Ledstrip die je graag zelf wilt bevestigen? Dan kun je dit doen door ons stappenplan goed op te volgen.

1. Testen

Voordat je helemaal de moeite doet om de ledstrip te bevestigen, is het verstandig om eerst te testen of hij het wel goed doet. Het kan namelijk zo zijn dat een bepaald lichtje op jouw strip niet meer goed werkt. Het is beter om dat te weten voordat je de strip gaat bevestigen, dan na dat je al het werk hebt verricht.

2. Ondergrond

Als je een ledstrip wilt bevestigen, dan is de ondergrond heel belangrijk. Een egale ondergrond is het makkelijkste om een ledstrip simpel en snel op te bevestigen. Vaak wordt er ook gekozen voor een led profiel om de strip steviger te bevestigen.

3. Schoonmaken

Gebruik de kans om eerst je ondergrond even goed schoon te maken, voordat je de ledstrip bevestigt. Dan is je ledstrip in ieder geval lekker goed schoon.

4. Op maat knippen

Soms is de ledstrip die je hebt gekocht te lang. Je kunt er dan voor kiezen om je ledstrip eerst op maat te laten knippen zodat de strip precies de maat heeft die je nodig hebt.

5. Beschermfolie

Er zit altijd een beschermfolie rondom de plaklaag van de strip. Deze beschermlaag kun je verwijderen als je er klaar voor bent om de strip op de goede plek te plakken. Doe dit niet te vroeg, want dan kan de plak laag al vies worden van het stof op de grond.

6. Lijmen maar!

Je kunt nu de strip gaan vastlijmen. Trek hem goed strak zodat hij niet om zijn as kan gaan draaien of los kan gaan hangen. Je kunt het beste even de tijd voor dit klusje nemen zodat het extra netjes gedaan wordt.

7. Druk het goed aan

Als de strip uiteindelijk helemaal op de goede plek ligt, dan is het zaak om de strip uiteindelijk goed aan te drukken. Daardoor zal de plak laag goed vast gaan zitten en zal de ledstrip hartstikke stevig aan jouw ondergrond vastzitten.

Nu kun je van je ledstrip gaan genieten!

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Elektra