Verlichting

Belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van LED spots

LED spot

LED spots zijn op dit moment ontzettend populair. Overweeg je om ze te kopen of heb je de keuze al gemaakt om dat te gaan doen? Dan zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. In deze blog geven we je enkele aandachtspunten om in je achterhoofd te houden tijdens de aankoop van LED spots.

Met deze spots heb je direct een voordeel ten opzichte van de gebruikers van traditionele verlichting. Gloei- en halogeen lampen verdwijnen langzaam doordat mensen de voordelen in LED spotjes steeds meer gaan waarderen. Zeker in vergelijking tot traditionele verlichting.

Maar als je ze nog nooit hebt gebruikt is het begrijpelijk dat je niet precies weet waar je naar moet kijken om de meest geschikte LED spots voor jouw situatie te vinden. Blijf dan ook vooral verder lezen voor handige tips.

Wat voor licht zoek je precies?

Veel mensen zijn traditionele verlichting gewend en hebben daarom moeite om te bepalen welke eigenschappen belangrijk zijn om de beste LED spots te vinden. Als ze spots willen aanschaffen wordt er vaak alleen naar het aantal Watt gekeken. Jammer genoeg krijg je op deze manier niet het totale plaatje. Lichtopbrengst, en aantal lummen (de totale hoeveelheid zichtbaar licht dat het menselijk oog waarneemt) zijn minstens net zou belangrijk bij de keuze voor LED spots. Door hier goed naar te kijken weet je precies wat je kunt verwachten.

De IP-waarde in relatie tot de locatie

De locatie waar je de spots wilt aanbrengen is ook belangrijk om mee te nemen in je overweging. Als je de spots in de badkamer of buiten wilt plaatsen zal je rekening moeten houden met de IP-waarde van de spots. De IP-waarde geeft aan hoezeer de lamp beschermd is tegen water en stof. Hoe hoger de IP-waarde hoe beter de spot beschermd is.

De juiste lichtkleuren door spots op elkaar af te stemmen

De keuze voor een bepaalde lichtkleur bepaalt de sfeer die je ermee kunt creƫren. LED spots hebben verschillende lichtkleuren. Door deze op elkaar af te stemmen kun je het effect van de spots nog beter optimaliseren.

Voor meer informatie kun je altijd terecht op de site van een verkooppunt bij jou in de buurt. De meeste leveranciers hebben een uitgebreid assortiment in overkapping verlichting en veel LED verlichting voor binnen en buiten.

Meer inspiratie voor verlichting in huis vind je hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Verlichting