ElektraICT-en-Domotica

Slimme tools voor in huis

slimme tools

Op zoek naar slimme tools? We houden allemaal van dingen die ons leven makkelijker of comfortabeler te maken. Met alle technologie van tegenwoordig worden we op onze wenken bediend. Er zijn allerlei apparaten te verkrijgen die ons werk uit handen nemen of ons leven efficiënter maken. Hieronder vind je meerdere slimme tools voor in huis.

Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger verwijdert zelfstandig stof uit je huis. Zo’n automatische stofzuiger vervangt niet altijd je gewone stofzuiger. Zet je de robot stofzuiger elke dag aan dan hoef je je woonkamer minder vaak te stofzuigen. Toch kan een robotstofzuiger niet alle bereiken die je met een gewone stofzuiger wel kunt bereiken.

Een robotstofzuiger is handig als je weinig tijd hebt om te stofzuigen Je kunt de robotstofzuiger aanzetten als je niet thuis bent. Sommige robotstofzuigers hebben ook programma’s waarmee je de stofzuiger op een bepaald moment automatisch aan het werk kan zetten.

Waterontharder

Waterontharders halen kalk uit het water. Handig als je in een omgeving woont waar je te maken hebt met hard water en hierdoor veel last van kalkaanslag hebt. Teveel kalk in het water kan ook zorgen voor huidproblemen. Door middel van harsbolletjes waar de kalk zich aan bindt wordt de kalk uit het water gehaald.

Wanneer de bolletjes verzadigd zijn moet de filter worden gespoeld. Dit proces wordt regenereren genoemd. Een voorbeeld van een waterontharder die op deze manier werkt is de Divisoft waterontharder. Deze waterontharder werkt geheel automatisch en zet het regeneratieproces zelf in werking.

Slimme thermostaat

Dankzij allerlei technologie kan er in huis steeds meer automatisch en op afstand worden geregeld. Hierdoor verbeter je je wooncomfort. Een van deze hulpmiddelen is de slimme thermostaat. Deze thermostaten stemmen het verwarmen van het huis af op het leefpatroon van de mensen die in het huis wonen.

Je kunt een slimme thermostaat zo programmeren dat hij het huis automatisch op precies de juiste temperatuur verwarmt. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op je energierekening.

Slimme speakers

Slimme speakers worden steeds populairder. Niet voor niets want het zijn handige apparaten. Een slimme speaker kan naar je luisteren, muziek voor je opzetten, antwoord geven op je vragen en nog veel meer. Het apparaat is spraakgestuurd en ziet eruit als een muziekspeaker. Je kunt de speaker taken laten uitvoeren.

Het apparaat is verbonden met internet en kan zo allerlei dingen voor je uitvoeren. De speaker kan bijvoorbeeld Netflix voor je aanzetten als je dit vraagt, een alarm voor je zetten als je aan het koken bent of de lichten uitdoen als je gaat slapen. Erg handig dus zo’n persoonlijke assistent.

Op zoek naar een elektricien voor het installeren van jouw slimme tools? Neem dan contact op met een van onze erkende elektra specialisten.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Elektra