ElektraICT-en-Domotica

Met een draadloos alarmsysteem voel je je 100% veilig!

alarmsysteem

Op zoek naar een draadloos alarmsysteem? Een goed en efficiënt alarmsysteem is onmisbaar. Inbrekers gebruiken steeds nieuwe technieken om je woning snel en ongemerkt binnen te dringen. Er bestaat enorm veel keuze in alarmsystemen, waarbij er steeds meer voor draadloze alarmsystemen wordt gekozen.

Er werd lange tijd gedacht dat draadloze systemen onbetrouwbaar zijn. De radiogolven zouden geblokkeerd of gehackt kunnen worden. De technologie heeft zich ondertussen echter enorm ontwikkeld en hedendaagse draadloze alarminstallaties zijn uiterst moeilijk te saboteren.

De nieuwste ontwikkelingen hebben er zelfs voor gezorgd dat, dankzij de talloze voordelen die draadloze systemen met zich meebrengen, het bedrade alarmsysteem steeds verder naar de achtergrond verdwijnt.

Makkelijke plaatsing

Een draadloos alarmsysteem is makkelijk en snel te plaatsen. Er zijn immers geen kabels nodig, wat veel werk scheelt. Je voorkomt hier niet alleen heel wat rommel mee, de installatie zal daardoor ook voordeliger zijn.

Een draadloos systeem past zich ook aan elke woning aan. Het alarm kan immers op iedere plek in je huis geplaatst worden. Wil je in de toekomst een extra detector op een specifieke plaats toevoegen? Dan is dit ook geen probleem. Extra componenten zijn snel en eenvoudig te integreren. Zo kan je beginnen met een eenvoudig alarmsysteem dat binnen je budget past om dit later eventueel uit te breiden.

Een betrouwbare connectie

Men twijfelt weleens aan de connectiviteit van een draadloos systeem. Dankzij de nieuwste technologieën zijn verbindingsproblemen eerder uitzonderlijk, want het alarm zal zowel met het internetwerk als met het mobiele netwerk verbonden zijn.

Een draadloos alarmsysteem is voor een inbreker ook moeilijk te hacken, terwijl de verbinding van een bedraad beveiligingssysteem makkelijk te verbreken is. Om je veiligheid te garanderen, hebben moderne draadloze alarmen meestal meerdere beveiligingsniveaus en verschillende verbindingsopties.

De sensoren van een draadloos systeem zorgen ervoor dat het alarm afgaat wanneer iemand de radiofrequentie probeert te blokkeren. Ook bij beweging of opening van het systeem zal het alarm afgaan.

Waar moet je op letten?

Men klaagt vaak over het vervangen van de batterijen bij een draadloos systeem. Kies daarom steeds voor batterijen die verschillende jaren meegaan. Let er ook op dat je systeem tijdig en duidelijk aangeeft wanneer je batterijen bijna leeg zijn. Batterijen brengen trouwens ook een groot voordeel met zich mee, tijdens een stroomstoring zal je alarmsysteem namelijk steeds blijven werken!

Let er tenslotte goed op dat je melders niet in het zicht hangen. Kies je voor infrarood of bewegingsmelders, dan kan je deze niet zomaar verbergen. Zorg er daarom voor dat je een onopvallende kleur kiest, zodat je alarm als het ware in je interieur opgenomen wordt.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Elektra