ElektraICT-en-Domotica

Alarmsysteem voor buiten: tips en adviezen

alarmsysteem

Op zoek naar een geschikt alarmsysteem voor buiten? In deze blog vind je meer informatie en tips voor het aanschaffen van een alarmsysteem.

Sterk en robuust

Een Dome camera buiten is door zijn bolle vorm onopvallend en wordt daarom minder snel aangetast door mensen of de weersomstandigheden. Deze camera is erg populair mede omdat de behuizing zo sterk is. Let er bij het bevestigen van de camera wel op dat je de juiste wandbeugels kiest.

Maken handig gebruik van het internet

Inbrekers vinden het bij deze camera lastig om in te schatten waar hij opgericht is. Sommige camera’s van dit merk maken gebruik van het internet, deze kun je verbinden met je telefoon en zo je tuin, kantoor of voordeur in de gaten houden. Deze worden ook wel IP camera’s genoemd.

Verschil in kosten

Voor dit alarmsysteem kan een buitenmodel iets duurder uitpakken dan een binnenmodel, dit komt omdat deze goed tegen ons wisselvallige weer moeten kunnen.

Bekijk overal ter wereld de beelden

Er wordt onderscheid gemaakt tussen monitor camera’s, deze kun je direct aansluiten op een tv of andere monitor, en internet IP camera’s die je bijvoorbeeld via Wifi met je internet router verbindt. Zo kun je niet alleen thuis maar overal ter wereld de beelden terugkijken en ben je op de hoogte. Het voordeel van een monitor camera kun je direct zien wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld.

Welk systeem gebruik je om de beelden te bekijken?

Op welke telefoon of computer wil je de beelden kunnen bekijken? Het is belangrijk om je dit af te vragen omdat niet alle fabrikanten apps leveren voor de systemen van de camera’s. Ga bij twijfel altijd even naar de website van het product waarop je de beelden wilt bekijken, zo kun je checken of het daarvoor geschikt is.

Een hoge of lage resolutie?

De resolutie of mate van detail die je nodig hebt, hangt af van waar je de camera voor wilt gebruiken. Wil je de buurt in de gaten houden? Dan is een lage resolutie voldoende. Ben je bang dat er mogelijk wordt ingebroken en wil je dus graag iemands gezicht kunnen herkennen? Ga dan voor een hoge resolutie. Bij een hoge resolutie betaal je wel iets meer.

Zicht in de nacht

Camera’s met actief nachtzicht maken gebruik van infrarood licht, wat niet door ons mensen kan worden waargenomen. Zo wordt de omgeving ook s nachts in de gaten gehouden en verlicht zonder dat wij er last van hebben.

Veel of weinig detail?

Of je camera veel of weinig detail biedt hangt af van de kijkhoek. Wil je veel overzicht dan heb je minder details en wil je veel details dan heb je een verminderd overzicht. Het is altijd mogelijk om twee camera’s aan te schaffen.

Meer over Elektra?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Elektra