Duurzaam wonen

Waarom investeren in zonnepanelen? 6 redenen!

investeren zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen? Zonnepanelen zijn al jaren ontzettend populair en terecht: veel mensen ervaren dat zonnepanelen een goede investering zijn voor zowel het milieu als de portemonnee. Het zelf opwekken van energie met zonnepanelen is milieuvriendelijk en bespaart je een hoop geld.

Wil je weten waarom zonnepanelen zo populair zijn? Wij hebben de zes belangrijkste redenen om over te stappen op zonne-energie voor je op een rijtje gezet!

1. Onuitputtelijke energiebron

Het voordeel aan zonne-energie is dat je naast de investering in zonnepanelen geen extra uitgaven hoeft te maken. Zonne-energie kan namelijk gratis opgevangen worden met zonnepanelen en de zon is een onuitputtelijke bron van energie.

2. Milieuvriendelijk

Een groot voordeel van zonne-energie opwekken met zonnepanelen is dat er geen broeikasgassen of andere giftige stoffen geproduceerd worden. Er komen dus geen schadelijke gassen vrij en de productie van zonne-energie is afvalvrij. 

3. Snelle terugverdientijd

De afgelopen jaren is de technologie op het gebied van zonnepanelen er flink op vooruit gegaan. Dit betekent ook een snellere terugverdientijd van je investering. Tegenwoordig is een gemiddeld systeem in ongeveer 7 jaar terugverdiend. De exacte duur van de terugverdientijd is afhankelijk van de situatie en het type systeem.

Na het lezen van bovenstaande voordelen al overtuigd van zonnepanelen? Ontvang advies en een offerte voor zonnepanelen via Offerte.nl!

4. Onderhoudsvrij

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat ze geen mechanische onderdelen hebben, waardoor er op termijn bijna geen slijtage wordt veroorzaakt. Zonnepanelen hebben dus geen regelmatig onderhoud nodig om goed te functioneren. Wel is het aangeraden om één keer per jaar de zonnepanelen schoon te maken.

Je kunt hiervoor een schoonmaakbedrijf inhuren, maar het is ook gemakkelijk zelf te doen met een zachte borstel. Gemiddeld gaan onderhoudsvrije zonnepanelen ongeveer 20 tot 25 jaar mee. In deze jaren hoef je dus geen rekening te houden met hoge reparatiekosten.

5. Verhoog je woning waarde

Het installeren van zonnepanelen op het dak zorgt ervoor dat de waarde van je woning toe neemt. Huizen met zonnepanelen zijn tegenwoordig (en in de toekomst) ontzettend populair in de huizenmarkt. Je woningwaarde is met zonnepanelen altijd iets hoger dan zonder panelen.  

6. Belastingvoordeel

Voor zowel particulieren als bedrijven levert investeren in zonnepanelen een belastingvoordeel op. Omdat het installeren van zonnepanelen wordt gezien als verbetering van je woning, kun je dit als huiseigenaar opvoeren als aftrekpost. Naast dit belastingvoordeel kom je wellicht ook in aanmerking voor andere subsidies.

Meer voordelen van zonnepanelen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.