Duurzaam wonen

Voordelen van het isoleren van een woning

woning isoleren

Woning isoleren? Je kunt woningisolatie zien als een investering in jezelf. Door woningisolatie te nemen verlaag je je energiekosten. Een goed geïsoleerde spouwmuur en vloer zorgt gemiddeld voor 33% lagere energiekosten.

Dat komt doordat de woning minder warmte verliest via ramen, muren, het dak en de vloer. Zo tocht het minder in huis en het is goed voor het milieu. Hieronder bespreken we de voordelen:

Lager energieverbruik

Je zult veel warmte verliezen als je woning niet geïsoleerd is. Je zult dan meer moeten stoken om je woning warm te houden dan in een geïsoleerde woning. Door te isoleren blijft de kou beter buiten en de warmte binnen. Het isoleren van je woning kun je binnen een paar jaar terug verdienen.  

Geen last meer van vochtproblemen

Als je woning niet goed geïsoleerd is, heb je een grote kans om last van vocht te krijgen. Door te isoleren heb je geen last van vochtplekken of zelfs schimmel op de muren. Als je te maken hebt met schimmel, kun je te maken krijgen met gezondheidsproblemen.

Door te isoleren worden de koude muren warmer en condenseert het vocht in lucht niet meer op de muur. Ook als je thermische isolatie neemt, verbeter je de geluidsisolatie in huis.

Waardevermeerdering van je woning

Een huis zal alleen maar in waarde stijgen wanneer het geïsoleerd is. Dat komt omdat je ook een hoger energielabel kunt aanvragen voor uw woning.

Een woning met een hoger energielabel zal eerder verkocht kunnen worden. Je kunt ook subsidies krijgen van de gemeente, maar dat verschilt per gemeente.

Alleen isoleren is niet voldoende

Waar wel rekening mee gehouden dient te worden bij een goed geïsoleerde woning is een goede ventilatie. Zonder een goede ventilatie zal het woonklimaat juist verslechteren in de woning.

Laat je dus ook goed voorlichten over de gevolgen die het isoleren heeft op de benodigde ventilatie. Een ervaren vakman zal u ook kunnen adviseren over welke maatregelen je moet nemen en welke ventilatie je kunt toepassen.

Wil je meer weten over de waarde van je huis, kijk dan op de website van https://www.immobilienheld.eu/

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.