Duurzaam wonen

Vloerisolatie kruipruimte zinvol?

vloerisolatie

Heeft u in de winter vaak last van koude voeten in uw woning? Zou u hier graag verandering in willen brengen? Wacht niet langer en laat uw kruipruimte isoleren. De kruipruimte kan ervoor zorgen dat koude en vochtige lucht naar boven trekt. Dit voelt onaangenaam en heeft als gevolg dat u de thermostaat een tikje hoger zet.

Kies daarom voor een handige manier van vloerisolatie. Het isoleren van een kruipruimte brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo levert de isolatie een flinke besparing op uw energiekosten, gemiddeld bespaart u 10 tot 15% op uw energiefactuur.

Daarnaast voelt de vloer in uw woning een stuk comfortabeler en warmer aan. Hoe u het beste uw kruipruimte kan isoleren? Dat verschilt per woning. Wij leggen u uit wat de beste manier is voor uw woning! 

Beste vloerisolatie voor uw kruipruimte

Een kruipruimte is een lage ruimte onder de begane grondvloer van uw woning. Is uw woning gebouwd op palen? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een kruipruimte onder uw woning. In de meeste huizen vindt u de kruipruimte onder de deurmat achter de voordeur.

Dit luikje leidt naar een ruimte tussen de 30 cm en 1 meter hoog. Deze ruimte kunt u op twee verschillende manieren isoleren: bodemisolatie of vloerisolatie.

Bodemisolatie

Het is verstandig om voor een bodemisolatie te kiezen wanneer er sprake is van optrekkend vocht of schimmelproblemen. Vaak kiest men voor deze manier isoleren wanneer de ruimte lastig bereikbaar is. Het isoleren van de kruipruimte gebeurt met een licht isolatiemateriaal, namelijk: EPS-parels of isolatiechips (beter bekend als piepschuim).

Het voordeel is dat dit een relatief goedkope én uiterst efficiënte manier is om uw kruipruimte te isoleren. Daarnaast werkt het isolatiemateriaal ook goed op een hoog grondwaterpeil. Het lichte isolatiemateriaal blijft drijven en houdt de vochtige lucht tegen. Tot slot houdt het eventuele stank tegen die naar boven wilt trekken. 

Vloerisolatie

Vloerisolatie kunt u het best toepassen bij droge kruipruimtes die hoger zijn dan 50 centimeter. Men moet daadwerkelijk in de ruimte kunnen kruipen om de vloer van uw woning te isoleren. Er zijn meerdere methodes om uw vloer op een goede en verantwoorde manier te isoleren. U kunt kiezen uit speciale isolatieplaten, dekens tegen het plafond of PUR.

Deze zijn meestal al voorzien van een dampscherm waardoor vocht niet bij de vloer kan gaan condenseren. Bovendien kunt u de kruipruimte extra isoleren door de grond af te dekken met een bodemzeil. Een grond- én vloerisolatie werkt velen malen effectiever en voorkomt vochtproblemen. 

Goedkope isolatie

Zoals u nu weet is het isoleren van uw kruipruimte een relatief goedkope en uiterst effectieve manier om uw vloer te isoleren. Heeft u een kleine kruipruimte en last van vochtproblemen? Kies voor bodemisolatie met licht isolatiemateriaal.

Heeft u een droge kruipruimte hoger dan 50 centimeter? Kies voor vloerisolatie met isolatieplaten, dekens of PUR. Schakel vandaag nog de juiste vakmensen in en bespaar 10 tot 15% op uw energierekening!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.