Duurzaam wonen

Spouwmuur isoleren: een investering voor de toekomst!

spouwmuur isoleren

Je spouwmuur laten isoleren? Het is enorm populair: je huis isoleren. Alle huizen die in het huidige tijdperk worden gebouwd, worden direct geïsoleerd. Dit was vroeger wel anders. Tot 1960 was het isoleren van je huis niet verplicht, het werd dan ook vrijwel niet gedaan. Veel huizen uit die tijd zijn niet geïsoleerd, vandaar dat veel mensen er nu voor kiezen om hun huis te laten isoleren.

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis kan isoleren. Je kan er onder andere voor kiezen om je spouwmuur te laten isoleren. Laat jouw huis isoleren en creëer een energiezuinige woning! 

Jouw spouwmuur laten isoleren

Zoals al eerder genoemd kan je op verschillende manieren je huis isoleren. Je kan bijvoorbeeld je spouwmuur laten isoleren. Maar wat is een spouwmuur precies? Een spouwmuur bestaat uit twee onderdelen: een binnenmuur en een buitenmuur. Tussen deze binnenmuur en buitenmuur bevindt zich de spouw.

De spouw is dus eigenlijk een lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Deze lege ruimte kan opgevuld worden met isolatiemateriaal. Niet elk huis heeft een spouwmuur. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn bevatten meestal geen spouwmuur. Huizen die na 1920 zijn gebouwd hebben wel een spouwmuur. Als jij jouw spouwmuur wil laten isoleren kan je gebruik maken van verschillende isolatiematerialen.

Er wordt vaak gewerkt met de volgende materialen: glaswol of piepschuim korrels. Glaswol stoot water af en is tevens brandwerend. Daarnaast kunnen schimmels niet gemakkelijk op het glaswol groeien. Ook zet glaswol niet uit en het krimpt niet. Piepschuim korrels hebben vrijwel dezelfde voordelen: het is waterafstotend, het is bestand tegen schimmels en het is een duurzaam isolatiemateriaal.

Het isoleren van een spouwmuur heeft meerdere voordelen: de warmte blijft langer hangen, in de zomer houdt isolatie de warmte tegen en geluid van buitenaf wordt gedempt. Ervaar met goede isolatie het ultieme wooncomfort! 

Hoe gaat het isoleren van een spouwmuur in zijn werk? 

Je bent wellicht nu nieuwsgierig geworden naar hoe het isoleren van de spouwmuur in zijn werk gaat. De spouwmuur isoleren laat je uitvoeren door een professional. Allereerst boort de professional gaten op verschillende plekken in de voegen van de muur. Vervolgens wordt met een endoscoop de spouw bekeken. De professional kijkt of hij iets vreemd ziet. Als dit niet het geval is, kan hij het isolatiemateriaal klaarmaken. Vervolgens spuit de professional de gaten vol met isolatiemateriaal.

Hier gaat hij net zo lang mee door tot de spouwmuur volledig is opgevuld met isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal vult zich van onder naar boven op, hierdoor wordt het materiaal goed verdeeld over de spouw. Als het vullen van de spouwmuur klaar is worden de gaten in de muur opgevuld met voegmateriaal. Het isoleren van de spouwmuur is dan voltooid. Vanaf dat moment kan je de voordelen van isoleren ervaren! 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.