Duurzaam wonen

Offertes thuisbatterijen vergelijken

Thuisbatterij voor energieopslag

Dat de elektriciteitsrekening schrikbarend hoog uitvalt hoeven we natuurlijk niemand meer te vertellen. Dat is de reden waarom steeds meer mensen zonnepanelen hebben. Maar, zeker in de zomermaanden, lever je veel stroom van de zonnepanelen weer terug aan het elektriciteitsnet. Deze stroom kan ook opgeslagen worden in thuisbatterijen zodat je deze zonne-energie later zelf weer kunt gebruiken.

Waar je normaal gesproken zo’n 30 tot 50 procent zelf gebruikt kan dat, door middel van thuisbatterijen wel 60 tot 80 procent zijn. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk? Deze grote thuisaccu kan vergeleken worden met een oplaadbare batterij. Wanneer elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen wordt de accu opgeladen. Op het moment dat de zon niet schijnt komt deze energie, dankzij de thuisbatterij, vrij om te verbruiken. Om dit mogelijk te maken zit er altijd een omvormer tussen de zonnepanelen en thuisbatterij.

Voordelen van thuisbatterijen

Een groot voordeel van thuisbatterijen is dus dat energie die geproduceerd wordt door de eigen zonnepanelen opgespaard wordt waardoor je deze op een ander moment van de dag kunt gebruiken.

Neem bijvoorbeeld de avond. Heel werkend Nederland is dan weer thuis, het is donker en iedereen verbruikt daarom veel energie. Tijdens deze piekuren betaal je normaal gesproken veel energiekosten aan je leverancier. Met een thuisbatterij niet omdat je “jouw eigen opgewekte” energie gebruikt.

Thuisbatterijen zijn trouwens ook ideaal voor huizen die niet op het elektriciteitsnet aangesloten zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vakantiehuisje dat zich ergens in een afgelegen gebied bevindt. Met andere woorden: je bent je eigen, zelfvoorzienende energieleverancier wanneer je kiest voor de aanschaf hiervan.

Thuisbatterijen vergelijken

Thuisbatterijen worden door diverse installateurs aangeboden. Om tot een definitieve aankoop over te gaan loont het dan ook zeker de moeite om verschillende offertes op te vragen.

De Thuisbatterijenspecialist.nl is hierbij een grote uitkomst. Je vult een aantal gegevens in zoals het energieverbruik en de postcode. Hiermee wordt een koppeling gemaakt met installateurs bij jou in de buurt die je vrijblijvende offertes toesturen. Deze kun je onderling met elkaar vergelijken voordat je een uiteindelijke keuze maakt. De thuisbatterijen specialist neemt je dus een heleboel werk uit handen en zorgt er uiteindelijk voor dat alles in één keer wordt geregeld. Ideaal toch?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.