Duurzaam wonen

Starten aan een duurzame woning

Duurzame woning

Het milieu is een belangrijk onderwerp geworden in onze economie. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om het klimaatakkoord te kunnen behalen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop ook jij kan bijdragen. Zo kun je je woning isoleren, zonnepanelen installeren en kleine veranderingen in je huis doorvoeren. Iedereen kan op zijn of haar manier iets doen om te starten aan een duurzame woning en op deze manier een bijdrage te leveren.

Stap over naar energiezuinige verlichting

Niet iedereen weet dat ook hele simpele dingen helpen aan duurzaamheid. Zo kun je al je gloeilampen, halogeenlampen en spots vervangen voor energiezuinige LED verlichting. Met een kleine investering kun je dus starten aan een duurzame woning. Wil je nog een stap verder gaan hierin kun je ook kiezen voor slimme verlichting. Met slimme verlichting worden je lampen alleen gebruikt wanneer deze echt nodig zijn. Zeker als je lampen installeert van Philips hue. Hue heeft heel veel functies en accessoires die je helpen bij het dagelijks gebruik van je verlichting. Ook zijn er verschillende soorten lampen beschikbaar, met en zonder armatuur. Wil je meer weten over Philips hue? Check dan eens: https://www.smartlampen.nl/philips-hue/

Slimme thermostaat, stekkers en sensoren

Naast slimme verlichting zijn er ook nog verschillende andere smarthome gadgets die helpen aan een duurzaam huis. Zo kun je de thermostaat vervangen voor een slimme variant, zijn er stekkers beschikbaar die je helpen met het uitlezen van je energieverbruik en sensoren die je vertellen wanneer er een raam of deur openstaat. Allemaal slimme gadgets die op hun eigen manier bijdragen aan een lagere energierekening.

Isoleren van boven tot onder

Een van de effectiefste manieren om te verduurzamen is het isoleren van je woning. Er zijn verschillende bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het isoleren. Ook kun je kiezen voor verschillende soorten isolatie. Laat je door een deskundige informeren over welke vormen van isolatie er mogelijk zijn in jouw woning. Niet elke woning is namelijk geschikt voor elk type isolatie. Een specialist zal een rapport opmaken en een je voorzien van een deskundig advies.

Zonnepanelen installeren

Ook bij zonnepanelen is advies erg belangrijk. Het verschil tussen de soorten zonnepanelen is erg groot en ook afhankelijk van je huidige energieleverancier. Vraag meerdere offertes op en vraag hierbij altijd om een specificatie van het rendement. Dit is namelijk het belangrijkste bij het installeren van zonnepanelen. Aan de hand van het rendement kun je namelijk berekenen in hoeveel jaren je de zonnepanelen hebt terugverdient. De installatie van zonnepanelen is een grote investering, maar levert ook zeker een grote bijdrage aan het verduurzamen van je woning.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.