Duurzaam wonen

5 tips voor energie besparen op kantoor

kantoor

Sinds 1 januari 2008 is bij verkoop of verhuur van kantoorgebouwen een energielabel verplicht. Het doel van deze verplichting is het verduurzamen van de utiliteitsbouw in Nederland. Beschik je niet over een geldig energielabel bedrijfspand? Voorkom een boete bij verkoop of verhuur  door een energielabel aan te vragen.

Kantoren verbruiken enorm veel energie, denk bijvoorbeeld aan de verlichting, verwarming, airco en de vele beeldschermen. Om nog maar te zwijgen over andere apparaten en machines op kantoor. Maar hoe kan je energie besparen op kantoor? Wij geven je in dit artikel 7 tips!

1. Overstappen op LED

Veel kantoren in Nederland worden nog verlicht door tl-verlichting, terwijl dit een stuk energiezuiniger kan. Namelijk door over te stappen op LED verlichting. Het vervangen van tl-verlichting voor LED is een relatief gemakkelijke klus en brengt weinig kosten met zich mee. De investering in LED verlichting is dan ook binnen enkele jaren terugverdiend.

2. Gebruik radiatorfolie

Een eenvoudige manier om energie te besparen tijdens de wintermaanden is door de radiatoren te voorzien van radiatorfolie. Dit folie voorkomt dat de warmte richting de muur gaat. Dit is een gemakkelijke en goedkope maatregel om energie te besparen.

3. Isoleren van je kantoor

Een ander manier voor energiebesparing is het aanbrengen van verbeterde isolatie. Denk bijvoorbeeld aan vloer-, wand- of gevelisolatie. Een betere isolatie zorgt ervoor dat warme lucht in de winter binnen blijft en dat de warme lucht tijdens warme zomerdagen buiten blijft. Goede isolatie zorgt voor een vermindert gebruik van de verwarming en de airco.

4. Overstappen op HR++ glas

Is je kantoor momenteel nog voorzien van enkelglas? Dan is het een verstandig keuze op dit glas te laten vervangen voor duurzaam HR++ glas. Dit glas is enorm goed geïsoleerd en zorgt voor energiebesparing. Denk je erover om HR++ glas te laten zetten? Dan kun je hier een afspraak maken met een glaszetter

5. Sluipverbruik voorkomen

Naast het nemen van bovenstaande maatregelen is het ook belangrijk om te letten op het sluipverbruik op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan apparaten die op stand-by blijven staan. Zorg ervoor dat apparaten op kantoor volledig uitgezet worden aan het einde van de dag. 

Energielabel voor je kantoor aanvragen

Benieuwd naar het energieverbruik van je kantoor? Of beschik je nog niet over een energielabel? Vraag een energielabel voor kantoor aan en ontvang een uitgebreid energieprestatieadvies-rapport. In dit rapport staat het huidige energielabel en maatregelen die je kunt nemen om je kantoor te verduurzamen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.