Daken-en-dakgoten

De voordelen van een rieten dak

rietdekker Gelderland

Niets is mooier dan een rietgedekt dak. Het geeft elk huis veel meer uitstraling en ook meteen meer waarde. Een rieten dak staat op elk huis en sta je voor een renovatie dan is een dergelijk dak het overwegen meer dan waard.

Een rieten dak heeft vele voordelen. Het is wel belangrijk dat het dak goed in elkaar zit. Het is bij de aanschaf van een rieten dak dan ook verstandig om een Rietdekker Gelderland in te schakelen. Want het in orde maken van een rieten dak is en blijft een vak apart.

Voordelen rieten dak

Een rieten dak werd in het verleden vanwege praktische overwegingen op daken geplaatst. Op dit moment kiezen mensen vaak voor riet vanwege de uitstraling. Riet geeft een landelijke uitstraling die op dit moment erg gewild is. Riet zit er mooi uit, maar heeft ook nog andere voordelen. 

Riet is een duurzaam product. Door voor riet te kiezen maakt u een milieubewuste keuze. Riet kan goed hergebruikt worden voor andere doeleinden. Daarnaast isoleert riet erg goed. Het heeft dus ook nog een positieve uitwerking op de energierekening.

Dichte constructie over het al bestaande dak betekent extra isolatie

Krijg je voor het eerst een rieten dak? Dan is dat best een behoorlijke klus. Het dak zal in eerste instantie aangepast moeten worden zodat het leggen van een rieten dak een mogelijkheid is.  Steeds vaker wordt er een dichte constructie over het dak geplaatst. Op die constructie wordt vervolgens riet gelegd. Voordeel van deze manier van leggen is dat je een uitstekend geïsoleerd dak hebt.

In andere gevallen kan het zijn dat eerst een deel van het dak gesloopt moet worden. Een ding is zeker, voor een rieten dak een feit is, moet er behoorlijk wat aan voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden.

Laat je dak ook meteen door de specialist onderhouden

Riet moet wel goed onderhouden worden. Meestal zijn er dakdekkers die een onderhoudscontract aanbieden waarbij je jaarlijks een vast bedrag kwijt bent. Dit is vaak het voordeligst. Zo ben je er zeker van dat je dak goed onderhouden wordt en dat er geen grote schade ontstaat waar wel hoge kosten bij gemoeid zijn. Bij Rietdekker Gelderland kun je niet alleen terecht voor het aanleggen van een rieten dak, je kunt ze ook meteen strikken voor onderhoud. Hoewel riet een uitstekende dakbeschermer is en het lang meegaat, zal een specialist dan frequent een kijkje op je dak komen nemen.

Prachtig om de snelheid van werken van de specialisten te zien

Het leggen van riet op een dak is een ambacht, een vak apart. Nadat eerst de voorbereidende werkzaamheden zijn getroffen  en er een onderconstructie is geplaatst, is het tijd om daadwerkelijk met riet aan de slag te gaan.

Je zult verbaasd zijn over hoe snel dit gaat. Het is in elk geval prachtig om de snelheid van werken te zien, zonder dat dit ten koste gaat van de nauwkeurigheid.

Meer over daken?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.