Daken-en-dakgoten

Alles wat je moet weten over dakgrind

dakgrind

Dakgrind. Je hebt het vast wel eens bij een gebouw of woning gezien. Maar waarom wordt er eigenlijk gekozen om grind op het dak te leggen? Lees in dit artikel alles over de voordelen van dakgrind en hoe dit het beste aangebracht of verwijderd kan worden.

Waarom dakgrind?

Al jaren wordt er gekozen voor dakgrind als dakbedekking. Het is dan ook niets nieuws. Dat is niet voor niets, want het brengt vele voordelen met zich mee. Zo houdt het alle dakbedekking op zijn plek bij harde windstoten.

Verder zorgt het grind voor een geleidelijke afvoer van regenwater en beschermt het tegen schadelijke UV-stralen. De voordelen van dakgrind hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Blokkeert UV-straling
  • Ruimte onder het dak warmt minder snel op
  • Door de laag grind wordt de dakbedekking minder heet
  • Het grind zorgt ervoor dat regenwater geleidelijk wordt afgevoerd
  • Zorgt ervoor dat de dakbedekking op zijn plek blijft

Dakgrind aanbrengen

Het brengt dus veel voordelen met zich mee, maar hoe wordt het grind eigenlijk aangebracht? Bij een klein dak kun je het zelf aanbrengen, maar bij grote daken of daken op hoogte is dat niet mogelijk. Daarom wordt er voor het aanbrengen vaak een blaascombinatie (vrachtwagen) ingezet.

Deze vrachtwagen zorgt ervoor dat het grind op een efficiënte en eenvoudige wijze op het gewenste dak wordt geblazen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanbrengen van dakgrind? Bij Kooiker Daktoppers hebben ze jarenlange ervaring als het gaat om dakgrind blazen.

Dakgrind verwijderen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen op hun dak. Vaak is dit dan ook de reden om het grind van het dak te laten verwijderen. Het gewicht van het grind en zonnepanelen bij elkaar is voor veel daken te zwaar, waardoor je het grind beter kunt verwijderen. De meeste efficiënte manier om dit te doen is het inschakelen van een blaas- en zuigcombinatie.

Zo kan het grind eenvoudig van het dak gezogen worden. Met een zuigcombinatie is het mogelijk om op elke plek grind te verwijderen. Van particuliere woningen tot bedrijfspanden op grote hoogte. Op vrijwel elke moeilijk bereikbare plek is het laten verwijderen van dakgrind mogelijk.

Meer over dakbedekking?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.