Dakdekker

Wat is EPDM?

epdm

EPDM is een synthetisch rubber, dat zeer rekbaar is, waardoor het goed te vormen en eenvoudig te gebruiken is. De afkorting staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Het bestaat onder andere uit polymeer en propeen en is UV bestendig. Dit klinkt vrij technisch, in de praktijk betekent het, dat EPDM hitte- en koude bestendig is en daarnaast duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het een levensduur heeft van wel 50 jaar.

EPDM is zeer geschikt om je dak te beschermen, zelfs tegen extreme weersomstandigheden. Het is BroofT1 gekwalificeerd, je hebt de garantie dat het vliegvuurbestendig is. Een uitstekend materiaal om als dakbekleding te gebruiken, zodat je nauwelijks nog omkijken hebt naar je dak.

EPDM dakfolie

Als je een plat dak hebt, is EPDM dakfolie zeer geschikt om je dak mee te bedekken. Voor het dak van je veranda, carport, dakkapel, schuur, portiek of andere platte- of licht hellende daken is EPDM dakfolie ideaal, maar beide daken vragen wel om een verschillende aanpak voor afwatering.

Als je een plat dak hebt, heb je een waterdichte dakbedekking nodig, waardoor er geen water naar binnen kan sijpelen. Bij schuine daken daarentegen moet de EPDM dakfolie zo aangebracht worden, dat het water naar beneden kan lopen, zonder dat het naar binnen dringt en lekkages kan veroorzaken.

Kwaliteitsproduct 

EPDM is een product van topkwaliteit, dat het weinig onderhoud nodig heeft. Doordat het in verschillende breedtematen te koop is, kun je veel kleinere daken van schuren, carports en dergelijke uit één stuk leggen, waardoor er in de loop der tijd geen lekkages bij naden kunnen ontstaan.

Mocht je toch naden leggen, dan doe je er goed aan dit jaarlijks en na noodweer te controleren op eventuele schades. Dat geldt ook voor randen en schoorstenen. Dergelijke punten zijn wat kwetsbaarder, maar ook snel en eenvoudig te herstellen.

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze dakdekkers.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Dakdekker