Dakdekker

Tips bij het laten isoleren van je dak

isoleren dak

Aangezien warmte opstijgt, kan je met het isoleren van je dak een heleboel warmte binnen houden. Niet alleen is dit goed voor het milieu, maar je kan er ook nog eens een heleboel op je energierekening mee besparen. Klinkt goed, toch? Er zijn echter een aantal dingen die je moet weten over dakisolatie voordat je ermee aan de slag gaat. Daar lees je in dit artikel meer over. 

Dikte van het isolatiemateriaal

Bij het isoleren van je dak is het extra belangrijk om de dikte van het isolatiemateriaal in de gaten te houden. Wanneer het isolatiemateriaal namelijk té dik is, kan er oppervlakteverlies optreden. Vooral bij zolders met een laag plafond is dit belangrijk. Deze kunnen door een te dikke isolatielaag namelijk onbegaanbaar kunnen worden. 

Type isolatiemateriaal

Er zijn veel verschillende soorten isolatiematerialen waar je je dak mee kan isoleren. Elk type isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen in termen van dakisolatie. Zo is minerale wol zoals steen- of glaswol erg flexibel, waardoor het zich uitstekend goed leent voor de isolatie van gebogen daken. Kunststof isolatiemateriaal wordt meestal geleverd in de vorm van platen en is dus alleen geschikt om rechte op schuine daken mee te isoleren

Expert inschakelen of zelf aan de slag?

Ten slotte dien je te besluiten of je het klusje zelf wil klaren of het door een vakman laat doen. Voor beide opties valt iets te zeggen: wanneer je ervoor kiest om je dak zelf te isoleren, kan je een heleboel besparen in termen van arbeidskosten en ben je dus een stuk goedkoper uit.

Toch zal een vakman het klusje door zijn ervaring toch net iets professioneler uitvoeren. Om er zeker van te zijn dat je hiervoor de laagste prijs betaalt, is het verstandig om bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen en de prijzen te vergelijken.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Dakdekker