Aanbouw-en-OpbouwDakdekkerDaken-en-dakgotenDakgotenEPDMPannendak

Het dak laten vervangen

dakpannen

Bijna ieder dak heeft op den duur wel eens last van een lekkage of schade aan de dakbedekking. Geen reden tot paniek. Je belt immers een dakdekker en het probleem is in een mum van tijd weer verholpen. Ook het dak heeft echter een ‘houdbaarheidsdatum’. Wanneer deze dag dichterbij komt zal het dak steeds vaker problemen vertonen. Bovendien wordt het steeds lastiger om dit te repareren. Het wordt tijd om je andere opties te overwegen. Laat je dak vervangen!

Wat zijn mijn alternatieven?

Zodra je eenmaal steeds regelmatiger moet betalen voor reparaties aan het dak, begin je je misschien af te vragen wat de alternatieven zijn. Naast het repareren van elke lekkage of scheur in je dakbedekking heb je 2 interessante alternatieven. Als de dakpannen zit nog in redelijke staat bevinden kan het een oplossing zijn om je dakpannen te laten coaten. De dakpannen worden dan gereinigd en voorzien van een nieuw extra laagje om ze steviger te maken. Dit kan alleen als de dakpannen nog niet te erg zijn beschadigd, maar kan helpen om de levensduur nog een beetje te rekken. De andere mogelijkheid is het vervangen van je dakbedekking. Het vervangen van je gehele dak is een flinke investering, maar zeker het overwegen waard.

Waarom mijn dak laten vervangen?

Het vervangen van je dak houdt in dat je de dakbedekking op je dak, en zo nodig ook een gedeelte van de draagconstructie, laat vernieuwen. Een reden om dit te laten doen is dus dat je dakbedekking weer gloednieuw is. Het geld dat je bespaart op reparaties – nieuwe dakbedekking heeft immers veel minder onderhoud en reparaties nodig dan verouderde dakbedekking – kan je alweer van de aanschafprijs aftrekken. Nog een reden is dat de nieuwere dakbedekking in veel gevallen beter isoleert dan verouderde varianten. Dit bespaart dus ook een leuk zakcentje op de energierekening. Bovendien gaat een nieuw dak, afhankelijk van het type dakbedekking dat erop zit, 25 tot 80 jaar mee. Over deze 25 tot 80 jaar verspreid is het plaatsen van een nieuw dak valt de prijs ineens relatief mee.

Er zijn ook een aantal manieren waarop je kosten kunt besparen op een dak renovatie. Afhankelijk van de lokale regelingen bij de gemeente kan het bijvoorbeeld mogelijk zijn een subsidie aan te vragen voor het vervangen van je dak. Dit kan soms namelijk onder het nom van duurzaamheid. Als je relatie met je buren goed is en jullie moeten toevallig tegelijkertijd werkzaamheden aan het dak uitvoeren, is het ook een idee dit samen de doen. Zo kan je de voorrijkosten delen en wordt er soms ook een kleine korting doorberekend. Een uitgebreid kostenoverzicht samen met meer tips om te besparen vind je op MyGo.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a reply