Dakdekker

Dakrenovatie: alle kosten en voordelen

Dakrenovatie Klusje

Bij een dakrenovatie vervangt een dakdekker je volledige dakbedekking. Dit kan nodig zijn wanneer je huidige dakbedekking is verouderd of beschadigd. Met een dakrenovatie verbeter je de kwaliteit van je dak, en het levert nog meer interessante voordelen op. In dit artikel lees je alles over de kosten en voordelen van een dakrenovatie.

De voordelen van een dakrenovatie

Wanneer je een dakrenovatie laat uitvoeren levert je dat verschillende voordelen op. Je dak biedt weer goede bescherming en kan er weer jarenlang tegenaan. De levensduur van daken ligt tussen de 25 en 80 jaar, afhankelijk van je type dakbedekking. Hieronder zie je alle voordelen op een rij.

  1. Je dak gaat weer jarenlang mee en je woning is goed beschermd tegen weersinvloeden
  2. Het vervangen van je dakbedekking is relatief goedkoper en sneller uitgevoerd dan wanneer je een compleet nieuw dak wil. (met nieuwe dakconstructie)
  3. De waarde van je woning wordt verhoogd, en je kunt je huis makkelijker verkopen.
  4. Lagere energierekening. Nieuwe daken zijn van zichzelf al beter geïsoleerd. Je kunt daarnaast bij je nieuwe dak nog isolatiemateriaal bij laten aanbrengen waardoor er geen warmte meer verloren gaat via je dak. Dit is duurzamer en levert je een mooie besparing op de energiekosten op.

Hoe zijn de kosten voor dakrenovatie opgebouwd?

De kosten die je betaalt voor een dakrenovatie zijn afhankelijk van wat voor type dak je hebt, het gekozen materiaal dakbedekking en ook je dakoppervlak. Daarnaast speelt het uurtarief van de dakdekker een rol in de prijs.

Wat zijn de verschillende kosten voor dakrenovatie?

Je betaalt voor een dakrenovatie van een plat dak tussen de 45 en 55 euro per vierkante meter. Voor een schuin dak liggen de kosten voor een renovatie tussen de 50 en de 120 euro per vierkante meter. Omdat daken gemiddeld rond de vijftig vierkante meter zijn, kun je uitgaan voor een totaalprijs van 2250 tot 2750 euro voor renovatie aan een plat dak, en tussen de 2500 tot 6000 voor een hellend dak.

Hieronder zie je de gemiddelde kosten in een overzicht.

Kosten dakrenovatie 2022

Type dak Kosten gemiddeld per m² Totaalprijs gemiddeld (50 m²)
Plat dak €45,- tot €55 €2250,- tot €2750,-
Schuin dak €50,- tot €120,- €2500,- tot €6000,-

Wil je meer leren over dakwerken kijk dan eens in deze gids.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Dakdekker