CV-Water-en-Gas

Waarom het verven van een radiator geen goed idee is

verven radiator

Heb je een oude radiator die zijn glans is verloren of wil je de radiator aanpassen aan de kleur van de kamer en wil je hem daarom een likje verf geven? Je denkt misschien dat dit een goed idee is, maar dat is het niet. Waarom het verven van je radiator geen goed idee is? Hieronder lees je er alles over.

Radiator schilderen arbeidsintensief werk

Wanneer je een radiator wil verven dan kom je er al snel achter dat het best moeilijk is. Je moet niet alleen de radiator goed reinigen, ook moet je hem schuren, ontlakken en daarna opnieuw lakken. Wanneer je één van deze stappen niet goed uitvoert dan zal je zien dat het resultaat niet naar wens is. Het is arbeidsintensief werk om het goed te doen.

Een overgeschilderde radiator werkt minder goed

Naast dat het veel werk is, werkt een overgeschilderde radiator ook veel minder goed dan een niet geschilderde radiator. Dit is gemakkelijk uit te leggen: er zit een extra laag over die de hitte van de radiator tegen zal houden en hierdoor zal de ruimte of kamer minder goed worden verhit. Je zal dus meer energie verbruiken voor dezelfde warmte.

Investeren in een nieuwe radiator

Wanneer je oude radiator echt aan het afbladderen is of wanneer je de radiator graag in dezelfde kleur wil hebben als de ruimte, dan is er een oplossing. Je kan investeren in een nieuwe radiator. Op het eerste gezicht klinkt dit misschien niet zo aantrekkelijk, maar nieuwere radiatoren verbruiken veel minder energie dan de oudere modellen.

Ook zou een verflaag zorgen voor een hoger energieverbruik. Op den duur zal het investeren in een nieuwe radiator dus veel goedkoper uitpakken dan wanneer je een oude radiator gaat opknappen.

Radiatoren in diverse kleuren

Tegenwoordig zijn radiatoren niet alleen maar in wit of gebroken wit te koop. Je hebt radiatoren in vele kleuren. Denk naast wit en gebroken wit aan kleuren als antraciet, zwart, chroom, grijs, goud, brons, zilver, koper, geel, rood, blauw. Je kunt het zo gek niet bedenken, het is er allemaal.

Op deze manier kun je een radiator gemakkelijk qua kleur aanpassen aan de ruimte waar je het wil hebben. Of het nou een gele radiator voor in een gele kinderkamer is of een antraciete radiator voor in je industriële woonkamer. Op deze manier gaat je radiator op in het interieur en op deze manier zorg je ervoor dat een radiator een echte eyecatcher wordt in je interieur.

De radiator kun je het beste laten installeren door een erkende vakman bij jou in de buurt.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.