CV-Water-en-Gas

Terug in de tijd met Kuiper en Zonen BV

kuiper

Kuiper BV is al van oudsher het oudste stoomketelbedrijf van Nederland. In 1918 is dit bedrijf opgericht. Van puur vakmanschap streeft dit familiebedrijf, waar inmiddels de vierde generatie zijn intrede heeft gedaan, naar indrukwekkende innovatie. Er worden al honderden jaren gewerkt aan het aanbieden van stoomketels van hoge kwaliteit en deze op een technisch uitstekende manier onderhouden.

Geschiedenis van Kuiper en Zonen BV

Misschien gaat niet direct een lampje branden bij het horen van een stoomketel. Wat houdt een stoomketel precies in? Het lijkt een onderwerp waar niet veel om te doen is, maar het tegendeel is waar.

Een stoomketel is ervoor bedoeld om stroom op te wekken uit water. Dit gebeurt door verhitting. In de westerse wereld is een leven zonder stroom ondenkbaar. Men raakt in paniek als er eens een stroomstoring is. Vooral in de winter is het hebben van stroom onmisbaar.

De stoomketel vindt haar oorsprong in de tijd van de industriële revolutie. In die periode, waarin ook veel andere uitvindingen werden gedaan waar we tegenwoordig nog steeds profijt van hebben, werd stroom vooral gebruikt voor stoomlocomotieven en fabrieken. Doordat Kuiper en Zonen BV toen al als bedrijf opereerde, weten zij hier het fijne van af en zijn ze ook op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen rondom stroom.

Nieuwe ontwikkelingen

Toen de stoomketels met oliebranders het stoken met kolen verving, betekende dit een ongekende ontwikkeling op technologisch gebied. Deze expertise bood veel ruimte voor doorontwikkeling en verdere fine tuning. Voor Kuiper en Zonen BV betekende dit een groei van het bedrijf. Ook zorgde deze ontwikkeling voor meer bekendheid van Kuiper en Zonen BV in het binnen- en buitenland. 

Toch worden zonnepanelen en het opwekken van je eigen stroom steeds populairder, mede doordat het ook steeds belangrijker wordt je eigen ecologische voetafdruk te minimaliseren. Daarom is het van belang zelf als consument ook mee te gaan in deze hedendaagse vooruitgang en te kijken welke mogelijkheden er bestaan om je huis te blijven verduurzamen.

Al met al ben je verzekerd van excellente service, onderhoud, aanleg, verkoop en verhuur van stoomketels.

Ketelverhuur

Bij uitval, voor extra capaciteit of in een keuringsperiode is het slim om een ketel te huren. De levering en transport wordt in eigen beheer gedaan, waardoor het snel en zorgvuldig wordt gedaan.

Het is mogelijk om stoomketels, verwarmingsketels, heetwaterketels, rookgaskoelers en ontgassers voor verhuur direct uit voorraad te leveren. Standaard zijn er ketels van 16 megawatt per stuk in het assortiment, daarmee is er een hoge capaciteit leverbaar voor bijvoorbeeld stadsverwarming.

Meer over cv?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.