Riolering

Stank overlast in huis? Lees hier waar dat aan ligt!

stank overlast in huis

Je kent het wel, een onverdraagbare stank in je huis. Overal ben je druk aan het zoeken en je neus achterna aan het lopen maar nog steeds heb geen idee waar dat aanligt. Urenlang schoonmaken levert ook niks op en de stank overlast blijft je achtervolgen. Niks is vervelender dan stank overlast hebben in je huis. Je wil zorgeloos ontspannen en genieten in je woning. Daarnaast ook mensen uitnodigen, alleen dat zit er nu helaas niet in. Gelukkig weten wij wel waar dat aan ligt en hebben voor jou de grootste boosdoeners van stankoverlast op een rijtje gezet! 

Schimmel in huis! 

Kans zit er dik in dat de stankoverlast in je prachtige huis komt door schimmel! Schimmel ontstaat vaak op plekken waar je niet regelmatig komt. Denk bijvoorbeeld tussen de muren of in het plafond. Vaak is de oorzaak vocht die schimmel veroorzaakt. Voer daarom regelmatig een schimmelcheck uit. Ga bijvoorbeeld je regenpijpen en dakgoten langs. Wanneer er veel bladeren in de regenpijpen of dakgoot zitten kan het ervoor zorgen dat het water niet weg gaat. Uiteindelijk ontstaat er schimmel dat dan je woning ook aantast. Durf je het dak niet op of hoge hoogtes te trotseren? Vermijd dan dit klusje en schakel een specialist in die je helpen kan! 

Ongedierte in je woning

Naast schimmel is ongedierte ook een grote boosdoener voor stankoverlast. Ongedierte en andere beesten houden van warme en beschutte plekjes. Veel woningen hebben gleuven waar deze onderkruipsels in verstoppen. Sterker nog, ook je zolder of kelder is een geliefde plek. Deze beesten laten uitwerpselen achter dat veel stank oplevert. Soms blijven deze dieren ook vastzitten tussen je muren en komen hierdoor te overlijden dat voor veel schimmel en stank zorgt.

Stank overlast vanuit het riool! 

Tot slot een van de meest voorkomende stankoorzaken komt vanuit het rioolBij oude huizen kom het vaker voor dat de riolering toe is aan vervanging. Tientallen jaren is de kans groot dat er geen rioolinspectie is uitgevoerd of dat de vorige bewoners het riool hebben gereinigd. Riool reinigen is ontzettend belangrijk om de zo veel tijd en hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen.  

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.